Rukomet

Poraz Zagreba i u uzvratu

Bojan Poturica, Branimir Korać • nedjelja, 08.05.2005.

Rukometaši Zagreba poraženi su i uzvratu finala Kupa kupova od španjolskog Ademara. Nakon velikih plus 12 iz Španjolske, Ademar je u Zagrebu došao do nove uvjerljive pobjede 31:25. Kvalitetniji gosti predvođeni Entrerriosom i Juaninom Garciom ukupno su ostvarili plus 18 protiv hrvatskog prvaka...

Zagreb, uzvrat finala Kupa kupova
ZAGREB - ADEMAR LEON 25:31 (9:16)
Mala dvorana Doma sportova, 3000 gledatelja
Suci: Arnaldsson i Vidarsson (obojica s Islanda)

ZAGREB: Blažičko (11), Matošević (0), Goluža 2, Vuković, Špoljarić 2, Vori 6, Majnov 4, Horvat, Pongračić 1, Lelić, Kaleb 1, Bilić 8 (3), Štritof 1, Valčić.

ADEMAR: Erevik (1), Martinez (6), Juanin Garcia 5 (2), Colon 4, Raul Entrerrios 7 (1), Kjelling 4 (1), Krivošljikov 2, Metličić 3, Vatne, Prendes 1, Castresana 1, Ćuruvija 1, Viran Morros 2, Garcia 1 (1).

Sedmerci: Zagreb 3-4, Ademar 5-6
Isključenja: Zagreb 4 minute, Ademar 6
Igrač utakmice: Raul Entrerrios (Ademar)

Ademar Leon je pobijedio i u uzvratnom susretu u Zagrebu. Španjolci su bili dominantni tijekom cijelog susreta, konstantno su vodili i zasluženo stigli do pobjede 31:25 nakon što su na domaćem terenu u prvom susretu pobijedili 37:25.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Već se po samom početku moglo uočiti da su Španjolci došli sigurno privesti posao kraju. Susret su započeli vodstvom 4:1, a na poluvremenu su vodili 16:9 usprkos vrlo dobrom Nikoli Blažičku koji je upisao osam obrana u prvih 30 minuta. Zagreb je pokušao sve ne bi li se vratio u igru u drugom dijelu, ali na svaku mini-seriju igrača Line Červara Španjolci bi odgovorili s nekom svojom serijom kojom bi onemogućili Zagreb da se vrati u utakmicu.

Goste je predvodio Raul Entrerrios sa sedam pogodaka, Juanin Garcia je postigao pet, a Colon četiri. U redovima Zagraba najraspoloženiji je bio Zvonimir Bilić s osam pogodaka, dok je Igor Vori postigao šest. Lazo Majnov zabio je pak četiri pogotka.

Ademar je jednostavno bio mnogo kvalitetniji protivnik od Zagreba koji danas nije imao snage, znanja i kvalitete. Zagreb se dobro držao u prvom poluvremenu prvog susreta, te u drugom poluvremenu drugog, ali preostalih 60 minuta Ademar je bio mnogo bolji i svestraniji, te je zasluženo osvojio naslov Kupa kupova.

To je drugi naslov Ademar Leona u Kupu kupova. Prvi su osvojili prije 16 godine, dakle 1989. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!