Tenis

Ivaniševiću turnir u Eindhovenu i prvo mjesto na ljestvici

Igor Jurišić • nedjelja, 16.10.2005.

Goran Ivanišević stigao je do svog drugog ovogodišnjeg Delta Tour of Champions naslova. U današnjem finalu, Goran je bio bolji od domaćeg tenisača Richarda Krajiceka...

Rezultat je bio upravo onakav, kakav i priliči dvoboju dva fenomenalna servera. Goran je slavio u dva tie breaka i tako još više poboljšao svoj skor sa Krajicekom. Naime, u dosadašnjih 13 mečeva, Goran je slavio čak u 10 navrata.

"On je užasno težak protivnik. Uopće nije važno što ja odigram protiv njega, uvijek nekako bude bolji od mene", izjavio je Krajicek nakon meča. Goran nije skrivao veselje nakon današnje pobjede: "Jako sam sretan što sam obranio naslov pobjednika, pogotovo nakon što sam na startu izgubio od organizatora turnira (Paula Haarhuisa op. a.)."

Ovom pobjedom Goran je zaslužio dodatnih 400 bodova na Delta Tour ljestvici i na taj način pretekao dosad prvoplasiranog Thomasa Mustera. Delta Tour sada seli u Essen, na posljednju stanicu prije velikog Mastersa koji se održava krajem studenog i početkom prosinca u Londonu. Na Mastersu će pravo nastupa steći desetorica prvoplasiranih sa ljestvice plus dva igrača sa pozivnicama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!