Nogomet

Parma - Dinamo: Dva torpeda u drugom dijelu

Davor Sajko • četvrtak, 26.10.2000.



Sedloski i Drpić viši od Almeyde i Mbome (Snimio: Dražen Patarčić)

Nakon što je Dinamo protiv Milana propustio priliku nastupiti u ovogodišnjoj Ligi prvaka u 2. kolu za protivnika dobili su modri još jednog talijanskog predstvanika, Parmu. Nekoliko slabih igara u domaćem prvenstvu nije davalo puno nade Dinamo u prvoj utakmici protiv Parme. Svoje ljubimce nisu kao ni puno puta do sada iznevjerili Bad Blue Boysi koji su bez obzira na upozorenja talijanske policije u povećem broju pohodili Parmu.

Trener modrih najavljivao je prije utakmice zadovoljstvo i minimalnim porazom, međutim tokom prvog dijela Dinamo je mogao izvući i više od toga. Izuzetno mali broj domaćih navijača rezultat je bojkota prema treneru Parme, Malesaniju.

Početak susreta pripao je domaćim igračima, međutim bilo je to samo u prvih deset minuta. Već u drugoj minuti pokušao je Mboma iz slobodnog udarca, međutim lopta je završila u živom zidu. Terensku inicjativu u tom dijelu nije iskoristio još jednom Mboma glavom. Lagano je Dinamo uspostavljao ravnotežu, ali Parma je prijetila po bokovima. U jednoj takvoj akciji po desnoj strani, nakon što sudac nije svirao "čisti" aut, pobjegao je Conceiçao, centrirao , a u sredini još je jednom u prilici bio Mboma. Njegov je udarac s samo nekoliko metara završio pokraj gola. Uspostavivši ravnotežu Dinamo je pokušavao ozbilnije ugroziti Buffona, međutim bez rezultata. Mujčin je pokušao solo prodorom kroz sredinu, ali pred kaznenim prostorom dao si je predugi "for" i prva poluprilika je ostala neiskorištena.


Mikićeva prilika u posljednjim minutama susreta (Snimio: Dražen Patarčić)

Komorna atmosfera na tribinama prenijela se i na travnjak gdje se igra odvijala na sredini terena. U drugom dijelu prvog poluvremena Mboma je iz slobodnog udarca zaprijetio pogodivši stativu, a na drugoj strani Mikić je nakon Bišćanove ubačene lopte u kazneni prostor petom pokušao iznenaditi Parminog vratara, ali bezuspješno. Dobro je u tim trenucim Dinamo parirao Parmi i prava je šteta što večeras ne pretjerano raspoloženu Parmu modri nisu ozbiljnije ugrozili.

Prvih desetak minuta drugog dijela igra se odvijala na sredini terena. Prvu pravu priliku modri su imali u 58. minuti kada je odličan Šabićev udarac sjajnom intervencijom Buffona. Na lijevoj strani pobjegao Mikić, ubacio u sredinu, lopta je došla do Šabića koji je iz trka tukao, ali Buffon je bio na mjestu. Kad već Dinamo nije uspio povesti došla je kazna. Amoroso je primio loptu na vrhu kaznenog prostora, izbacio iz igre svog čuvara, Sedloskog, i uputio udarac na vrata. Uspio je Butina loptu skrenuti, ali ne dovoljno i lopta je odsjela u mreži za 1:0.


Neuvjerljivi Agić (Snimio: Dražen Patarčić)

Nakon pogotka igra je dobila na tempu i redale su se prilike na obje strane. Šokota je uposlio Mikića, a njegov udarac s vrha šesnaesterca završio je preko gola. Samo nekoliko minuta kasnije Mujčin je iz daljine pokušao iznenaditi, ali bezuspješno. Minutu prije što je izmjenjen Pilipović je snažno tukao, ali točno u Buffona. Na suprotnoj strani Conceiçao je zaprijetio Butini, a u 76. minuti Cvitanović je izuzetno loše uposlio Mikića te je prilika propala. Isto kao i kod prvog pogotka kazna je stigla nakon nekoliko neiskorištenih Dinamovih prilika. Nakon kornera na ubačenu loptu najviše je u Dinamovom kaznenom prostoru skočio Amoroso i glavom po drugi puta savladao Butinu. Postigavši dva pogotka igrači Parme bili su zadovoljni ostvarenim te do kraja susreta čuvali rezultat. Pokušavali su modri smanjiti vodstvo Parme, ali nije bilo upotrebljive lopte veznog reda tako da su se sve prilike svodile na individualne pokušaje.

Večeras je Parma odigrala točno toliko koliko joj je bilo potrebno da ostvari rezultat koji joj osigurava miran put na uzvrat u Zagreb za 14 dana. U Dinamu jedina svjetla točka bio je Mikić, koji je nakon dugo vremena zaigrao u napadu, dok su preostali u modrom sastavu bili samo statisti u današnjoj utakmici.

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!