Automoto

Zajednička izjava momčadi koje su bojkotirale VN SAD-a

Ante Kojundžić • ponedjeljak, 20.06.2005.

Sedam momčadi dalo je zajedničku izjavu u kojoj, također kao i Michelin, izražavaju žaljenje zbog situacije koja je nastala. Svjesni su da je ovo veliki udarac za F1 u Sjedinjenim Državama.

"Michelinove momčadi izražavaju duboko žaljenje zbog pozicije u koju su stavljeni i željeli bi se ispričati svim gledateljima na stazi, TV gledateljima i sponzorima što nisu mogli nastupiti na VN SAD-a.

Nakon nesreće Ralfa Schumachera bili smo savjetovani od strane Michelina da niti jedna guma koja nam je bila dostupna ne može biti korištena na utrci osim ako se ne smanji brzina u zavoju broj 13. Bez ovog Michelin nije smatrao da je guma sigurna za upotrebu na utrci. Sve momčadi imaju povjerenje u Michelin i vjeruju u njihove savjete jer znamo da su kompetentni i razumni pa su stoga njihove instrukcije da se ne utrkujemo bile prihvaćene. U nedjelju ujutro je postalo jasno da Michelin ne može garantirati sigurnost.

Da bi riješile ovaj problem vodile su se brojne rasprave te su održani mnogobrojni sastanci. Istražila se svaka mogućnost da se utrka održi u sigurnim uvjetima. Jedino praktično rješenje je bilo da se postavi šikana na 13. zavoju te je devet momčadi pristalo na ovo rješenje. No, nažalost sve prijedloge je FIA odbila.

Sigurnost je najbitnija svim momčadima kao i FIA-i. Nažalost momčadi su bile obvezane slijediti upute iz Michelina da se ne utrkujemo. U cijelosti smo svjesni da su SAD vrlo važno tržište za Formulu 1 te da je obaveza Formule 1 da se na pozitivan i profesionalan način promovira. Tužno je da nismo bili danas u mogućnosti prikazati Formulu 1 na način na koji bi smo voljeli."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!