Nogomet

Hrv.dragovoljac - Cibalia: Prva pobjeda Vinkovčana

Goran Klarić • nedjelja, 29.10.2000.



Grgić Velimir izmiče Anti Petroviću i Nikici Miletiću (dp)

Utakmica 13.kola odigrana danas u Sigetu između Hrvatskog Dragovoljca i Cibalije završila je s dva pogotka u mreži domaćina. Na samom početku susreta Vinkovčani kreću s prvim napadom, lopta sa centra ide odmah na desni bok, glavom Križanović prosljeđuje za Grgića na sam rub 16-terca, koji silovito puca, Čavlina ramenom brani, no lopta se odbija od noge Vukojevića i ulazi u gol. To je ujedno i najbrži pogodak ove sezone u HNL-u. Nakon pogotka Dragovoljac preuzima inicijativu na terenu, ima više prilika, pokušaji se nižu lijevo preko Andričića no težište igre je ipak na desnom boku, gdje je stalno probijao Katulić. Igra se uglavnom odvija na djelu Cibalije sve do 20. minute kada u jednom od rijetkih prelaza igrača Cibalije na protivničku polovicu, sudac Šunjić svira prekršaj za Vinkovčane u blizini lijevog ruba šesnesterca. Slobodni udarac izvodi Pavličević, nabacivši loptu Tkalčeviću u peterac, gdje se ovaj bolje postavlja od danas vrlo lošeg Čavline, te vrlo ležerno postiže drugi i pobjedonosni pogodag za gostujuću momčad.

Nakon drugog pogotka Cibaija kao da se budi, te polako ponovo preuzima dominaciju na terenu, ne posebno taktički pripremljena, ali vrlo disciplinirana. U prvom poluvremenu najkonkretnija šansa HD je zasigurno pokušaj Petrovića koji sa dvadeset metara puca malo iznad vratnice.


Igor Tkalčević zabija glavom gol pored dva braniča Dragovoljca (dp)

Na samom početku drugog poluvremena bilo je očegledno da se gosti povlače, što je dakako bilo povoljno za Dragovoljac, imajući tako više prostora za organiziranje napada. No na prvu pravu priliku Sigećana čekalo se skoro dvadesetak minuta. I to u 68. minuti, kada na jedan centaršut s desne strane, Čalo skače bolje od Čavline, no lopta odlazi daleko od suprotne vratnice. Nakon par minuta Dragovoljac opet ima veliku priliku, glavni akter je ponovo Čalo, koji ovog puta kasni na jednu krivo izbijenu loptu obrane Cibalije. Odmah u slijedećem napadu domaće momčadi izboruju slobodni udarac. Gulić silovito tuče pod prečku Mariću, ali vratar Vinkovčana je na mjestu i tako upisuje najlješu obranu na današnjoj utakmici. Desetak minuta prije kraja Antić je sam pred Čavlinom na 10-tak metara pokušao prevariti vratara no ovaj dobro reagira i u padu izbija loptu lijevom nogom. Bila je to i najveća prilika Cibalije u drugo dijelu susreta. U 86. minuti Dragovoljac propušta još jednu šansu za počasni pogodak, kad Čalo ne uspijeva na centaršut Andračića pogoditi u okvir vratiju iako je bio samo 4-5 metara ispred gola.

Video: Bernard Gulić samo zaprijetio Ivici Mariću

Hrvatski Dragovoljac je vidno promjenio igru, što je vidljivo iz puno više trke i koncentracije na napad, za razliku od vremena kad je na klupi Sigećana sjedio trener Bračun, orjentiravši se više na obranu. Cibalija je u današnjoj utakmici potvrdila da ove sezone ima igru, igra disciplinirano, iako nije dobro kondicijski pripremljena.


Izjave nakon utakmice

Nakon utakmice trener Sigećana je ovako prokomentirao današnju utakmicu: "Mislim da smo zasluženo izgubili, Cibalia se došla braniti, a pobijedila je s dva pogotka, na što im čestitam. Nitko nije mogao očekivati da će ljudi od 20-30 godina onako primiti onaj prvi gol, pa to djeca danas ne primaju. Ne igramo dobro, praktički na sredini terena i u obrani nismo dobili niti jedan duel, no uvijeren sam da se možemo i moramo poboljšati. Nema dovoljno koncentracije. U Koprivnici smo odigrali 300% bolje nego danas, iz čega je vidljivo da moramo ozbiljno poraditi na igri u smislu taktike".

Iako se trener Cibalije, gospodin Čop, nije pojavio na novinskoj konferenciji nakon utakmice uspjeli smo ga u zadnji čas izvući iz autobusa da prokomentira dasnašnji susret: "Moji dečki su odlično odradili posao, svaka im čast. Nakon drugog pogotka mislio sam da trebamo dati još koji pogodak, no ja sam svakako zadovoljan svojim dečkima iako sam svjestan da nam u drugom poluvremenu ozbiljno pada ritam. Moji dečki su ipak najbolji".

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!