Tenis

Ivanišević preko McEnroea do finala!

Branimir Korać, Hrvoje Vuković • petak, 17.06.2005.

Iako stvari nisu izgledale tako blistavo nakon startnog poraza od Sancheza, Goran Ivanišević s dvije je uzastopne pobjede ipak uhvatio finale turnira u Novom Vinodolskom, od kojih je ova druga ostvarena protiv legendarnog Johna McEnroea. Bilo je 2:6, 6:1, 11:9. U finalu ga čeka Cedric Pioline...

Dvoboj dviju legendi "bijelog sporta" napunio je tribine terena u Novom Vinodolskom, i svi koji su došli zasigurno nisu požalili. Goran je krenuo kao i u vrijeme dok je harao ATP turnirima, tj nervozno, igrajući više protiv sebe nego protiv suparnika, što mu je nakon početnog vodstva od 1:0 donijelo zaostatak od dva gema. Pri rezultatu 3:1 za McEnroea, "Zec" osvaja servis i unatoč mnogobrojnim neprisiljenim pogreškama još uvijek se drži u igri.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Petrinović

No, tada Amerikanac pametno drži loptu u igri, a nervozni Goran sam sebi "kopa jamu" pogađajući sve osim obilježenog polja, pa John s još tri gema zaredom osvaja prvi set sa 6:2. Nakon odmora, u drugi set ulazi neki potpuno novi Ivanišević, i nakon par uzastopnih poena nervoza polako prelazi na McEnroea, koji ni danas nije propustio priliku te je uveseljavao sve od gledatelja do skupljača loptica, pa čak i našeg tenisača.

Uraganskih 6:1 u drugom za Ivaniševića davalo mu je velike šanse da sada dokrajči posrnulog Johna, no, ljevoruki 46-godišnjak premazan je svim mastima te je konstantno razbijao Goranov ritam ljuteći se i raspravljajući o svakoj sučevoj odluci. Treći set igrao se do deset poena a nakon vodstva od 4:2, hrvatski igrač gubi četiri poena zaredom i dolazi u opasnu situaciju. Ipak, McEnroe "uzvraća praktički istom mjerom" s tri poena za Gorana, a nakon što je na meč-loptu napravio dvostruku pogrešku, Ivanišević na 9:9 osvaja dva uzastopna poena što mu je bilo dovoljno za finale u kojem će se susresti sa Cedricom Piolineom.

Francuz je u posljednjem susretu dana i općenito posljednjem susretu u grupama svladao Talijana Andreu Gaudenzija. Očekivao se puno jači otpor Gaudenzija koji je prošle sezone prekinuo s igranjem na ATP Touru i još prošle sezone ostvarivao solidne rezultate na ovoj podlozi. No, Gaudenzi je odigrao "rekreativno" i poklonio motiviranom Piolineu laganu pobjedu za plasman u finale.

U drugom meču skupine B Thomas Muster pošteno se namučio protiv Izraelca Blooma. Gilad Bloom je u oba seta imao prednost oduzetog servisa, ali niti jednom nije izdržao i uporni Muster je slavio.

Novi Classics, 17. 6. 2005, 3. kolo: Goran Ivanišević (Hrvatska) - John McEnroe (SAD) 2:6, 6:1, 11:9, AndresGomez (Ekvador) - Emilio Sanchez (Španjolska) 6:3, 6:4, Thomas Muster (Austrija) - Gilad Bloom (Izrael) 7:5, 6:4, Cedric Pioline (Francuska) - Andrea Gaudenzi (Italija) 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!