Nogomet

Čakovec - Osijek: Igra Čakovcu, bodovi Osijeku

Marko Breljak • četvrtak, 02.11.2000.

Kao i u prvom susretu Osijeka i Čakovca, kada je u 3. kolu 1. HNL bilo 4:3, vidjeli smo uzbudljivu utakmicu, koja je ponovo završila sa jednim golom razlike. Nažalost po Čakovčane, koji su opet dobro odigrali, opet su oni bili ti koji su na kraju bili u manjku od jednog gola. Tako je prekinuta njihova serija neporaženosti na domaćem terenu u prvoj ligi, a stariji kroničari zbivanja u međimurskom nogometu tvrde da je, kada se zbroje i utakmice u drugoj ligi, taj niz još duži, oko tri godine. Pardon, bio duži.


Balić je ovoga puta "izvukao" Osječane (Snimio: Dražen Patarčić)

Brlenić je već u sedmoj minuti odlično izbacio u šansu Petreskog, ali je njegov udarac bio preslab da bi ozbiljnije ugrozio gol Osječana. Samo minutu kasnije, nakon odlično izvedenog kornera, u velikoj gužvi je Balić jedva ukrotio udarac Karabatića. Najljepšu akciju domaćina u prvom dijelu igre vidjeli smo u 15. minuti kada je nakon duplog pasa Brlenića i Petreskog, kapetan Čakovčana, Brlenić, uputio oštar udarac sa ruba šesnaesterca no lopta je na njegovu žalost otišla pored vrata. Domaćini su nastavili pritisak do kraja poluvremena, ali je manjkalo koncentracije u završnici akcija. Njihove promašaje kaznili su gosti u 40. minuti, kada to gotovo nitko na stadionu nije očekivao.

Dosuđen je slobodni udarac na rubu kaznenog prostora iskosa za Osijek. Najbolji igrač današnje utakmice, Bakir Beširević na brzinu ga izvodi, dok su još Čakovčani postavljali živi zid te lopta je došla do Bjelice. On odlično upošljava Mitua na samo nekoliko metara od gola. Rumunj u redovima Osječana, se sjajno snalazi te umjesto oštrog udarca otprve, petom odigrava loptu, koja se polako otkotrljala do mreže “razmahalog” Perića. Šok za Čakovec, koji je tako unatoč dobroj igri i dominaciji gubio na poluvremenu sa 0:1.


Ilica Perić kratkih ruku - lopta je u golu (Snimio: Dražen Patarčić)

Ilija Lončarević odmah na početku nastavka mijenja i uvodi drugog napadača, Amerikanca Kustera, ali to nije donijelo većih promjena. Domaćini su ponovo pritisnuli Osječane, ali još uvijek bez konkretne završnice. Najizgledniju prigodu propustio je Demjanski u 68. minuti, kada se našao sam ispred gola sa loptom na nozi, ali je njegov udarac prohujao pokraj vratnice gola, danas sigurnog, Balića.

Nakon toga domaćini sve više padaju, a kako se utakmica bližila kraju bilo je sve izvjesnije da se rezultat neće mijenjati. U zadnjih desetak minuta konačno su i Osječani odigrali par brzih akcija te su u nekoliko navrata mogli riješiti utakmicu i prije zadnjeg sučevog zvižduka.

Kratki zaključak nakon jedne solidne prvoligaške utakmice mogao bi se svesti na; igra Čakovcu, bodovi Osijeku. Potpuno zasluženo, jer su gosti znalački izdržali nalete Čakovca te smireno čekali svoju prigodu. Ona je rezalizirana zahvaljujući lukavstvu Beširevića, koji je na brzinu izveo slobodnjak, smirenosti Bjelice, koji je uočio Mitua, te “mangupstvu” Rumunja, koje je loptu odlučio propustiti i odigrati u Crespovom stilu, petom. Perić loptu nije mogao stići te je ona završila u golu. Pobjeda je “zacementirala” Osijek na vrhu ljestvice, a kako Dinamo i Hajduk moraju na teška gostovanja tu bi mogli i ostati. Međimurci mogu ipak biti zadovoljni, prvenstveno zbog dobre igre. Da su imali malo više sreće ili recimo spremnog Ribića, mogli su možda i slaviti danas. Ovako pobijedio je Osijek, a odlika velikih momčadi je da pobjeđuju i kad ne igraju sjajno. Držimo im palčeve i u utorak, kada gostuju u Beču.

Izjave nakon utakmice:


Ilija Lončarević, vrlo objektivan kao i uvijek. (Snimio: Dražen Patarčić)
Ilija Lončarević: “Moram biti iskren da bez obzira na sve pogreške i padove, koji su nam se događali u toku 90 minuta, nisam očekivao ovakvu našu premoć. Jer, Osijek je u ovom trenutku naša najbolja i najiskusnija momčad. Poraz nismo zaslužili, a glavni razlog da je bilo tako je naša dekoncentracija, koja se uvukla u sve pore momčadi. Mi više ne možemo postići gol, već ga se počinjemo bojati. Posljedica neiskustva su i ovakve greške, od kojih je jedna rezultirala i pogotkom Osijeka.“

Stanko Mršić: “Utakmica je bila dosta borbena, Čakovec je poznat kao momčad koja igra agresivan nogomet. Naš je cilj bio što manje se potrošiti i ostvariti pozitian rezultat u čemo smo danas i uspjeli. Time smo se još više odmakli Hajduku i Dinamu. Stoga, čsetitke mojim igračima jer mislim da smo zasluženo pobjedili.”

Nenad Bjelica: “Ovaj pozitivan rezultat nam je dodatna motivacija za sljedeći utorak i utakmicu protiv Rapida. Nama je cilj prije utakmice bio ne izgubiti, a na kraju smo i pobijedili. Imali su i gosti svoje šanse no mi smo jednu svoju iskoristili i mislim na kraju zasluženo pobijedili. Naš uspjeh je još i veći kada se zna da domaćini tri godine kod kuće nisu izgubili.”

Ilica Perić: “Naš poraz nije začuđujuć, jer Osijek je vodeća momčad prvenstva. Znali smo da ne možemo pobijediti ako ne postignemo pogodak, a mi u tome nismo uspjeli. Osijek je jedna iskusna momčad i zasluženo su na čelu ljestvice. Mi smo iznenađenje prvenstva, ali ipak imamo dosta neiskustva, problema i poteškoća, čak i neorganiziranosti u klubu, koja je tek sad došla na vidjelo. Mi smo imali naše šanse, nismo ih iskoristili, čestitke Osijeku i sretno im u Austriji.”

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!