Rukomet

Brodomerkur odustaje od Europe?

Bernard Jurišić • petak, 03.11.2000.

Kronična besparica koja vlada u splitskom i hrvatskom sportu, vjerojatno će onemogućiti još jedan hrvatski klub da izađe na europsku pozornicu i predstavlja našu zemlju.Splitski rukometni klub Brodomerkur samo je na korak od odluke da odustane od natjecanja u Kupu EHF, a kao posljedica negativnog odgovora od strane Grada Splita na njihovo traženje financijske pomoći za nastup.

Grad je spreman Brodomerkuru pomoći s 35 000 kuna, dok klubu za putovanja i organizaciju utakmice treba oko 100 000. Iz RK Brodomerkura su ogorčeni na gradsko poglavarstvo, jer ne razumiju ”kako Grad Zagreb iz svog proračuna može izdvojiti milijun i pol DEM za financiranje RK Zagreba (ex Badel), te financijski podržati Medveščak u potpunosti u njihovim euro - nastupima, a Split ne može izdvojiti tridesetak tisuća maraka za čitavu europsku sezonu Brodomerkura”.

Ukoliko Brodomerkur odustane od natjecanja u Kupu EHF, očekuje ga dvogodišnja suspenzija iz svih europskih natjecanja, te novčana kazna od 10 do 30 tisuća DEM. Hoće li Grad Split umjesto natjecanja, platiti - globu?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Rukomet

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!