Automoto

WRC, Grčka: predstavljanje

Ante Kojundžić • srijeda, 22.06.2005.

U četvrtak počinje 52. izdanje Akropolis relija. Ovaj reli je uvijek bio poznat kao reli izdržljivosti. Vrlo gruba makadamska podloga, male brzine i brojna odustajanja su glavne odlike grčkog relija...

Slika 1 od 2.

Uvjeti su vrlo slični kao i oni na Cipru. Vrlo gruba podloga donosi i relativno male prosječne brzine što u uvjetima velikih vrućina za posljedicu ima otežano hlađenje motora. To je jedan od glavnih razloga odustajanja na ovom reliju. Ovako gruba podloga prednost daje robusnim automobilima kao i iskusnijim vozačima. Stoga nije čudno da je Colin McRae ovaj reli osvojio rekordnih pet puta. Od tih pet, tri puta Škot je pio pobjednički šampanjac zahvaljujući neuništivom Focusu.

Osmi reli sezone će se održati od 23. do 26. lipnja i uključuje 19 brzinskih ispita s ukupnom dužinom od 349,57 kilometara. U četvrtak se vozi shakedown, petak je rezerviran za sedam brzinaca, u subotu se planira odvoziti još osam, dok će se u nedjelju, posljednjeg dana relija, odvoziti zadnja četiri brzinska ispita.

Vezane vijesti

Unatrag pet godina u Grčkoj pobjedu pamte Solberg (2004.), Martin (2003.) i McRae (2002., 2001., 2000.) s tim da valja napomenuti da je u tih pet zadnjih nastupa Focus odnio pobjede na četiri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!