Ostali sportovi

Walsh i May obranile svjetski naslov

Davor Sajko • subota, 25.06.2005.

Olimpijske pobjednice iz Atene i svjetske prvakinje, Amerikanke Walsh/May obranile su titulu osvojenu prije dvije godine na Copacabani u odličnom finalnom susretu protiv Brazilki Franca/Felisberta Silva...

Predivno sunčano vrijeme na berlinskom Schlossplatzu neposredno prije početka finalnog dvoboja u ženskoj konkurenciji nakratko je prekinulo nevrijeme i jak vjetar, no to je izgleda bio znak Amerikankama da po kratkom postupku završe finalni dvoboj. U dva su seta (21:17, 21:17) pobjedom potvrdile svoju su dominaciju u sklopu američke nacionalne serije protiv Braziliki koje su poput Amerikanki dominirale, ali Svjetskom serijom.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Izuzetno je raspoložena bila Kerry Walsh koja je dominirala na mreži i svojim je smečevima razbijala brazilsku obranu. Ovom je igrom Walsh potvrdila izuzetnu kvalitetu te je proglašena MVP igračicom svjetskog prvenstva u Berlinu.

Vezane vijesti

Krajem prvog seta je čak počela i kiša, no organizator nije prekidao meč, dok su se izuzetno raspoloženi gledatelji i dalje dobro zabavljali, obukli kišne kabanice i uživali u vrhunskoj odbojci koju su u međusobnom dvoboju pružile trenutačno dva najbolje ženska para u svjetskoj odbojci na pijesku.

U susreta uza treće mjesto koje je pobjednicama donijelu brončanu medalju, uspješnije su bile Kineskinje Tian Jia - Wang Fei koje su u dva seta savladale Kubanke Fermandez Grasset - Larrea Peraza, 2:0 (21:13, 21:17). Kineskinje su tako nastavile s iznenađenjima i nakon što su u polufinalu izbacile brazilski par Shelda/Behar, trenutačno vodeće u poretku Svjetske serije protiv Kubanki su bile neumoljive te su se dokopale najniže stepenice pobjedničkog postolja.

Nedjelja je rezervirana za završnicu muškog dijela Svjetskog prvenstva, a tijekom današnjeg popodneva biti će odigrana i polufinala koja će donijeti i sudionike nedjeljnog finala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!