Rukomet

Napokon pravi derbi

Mateo Perković • subota, 04.11.2000.

Danas će rukometaši Metković Jamba ugostiti svoje izravne konkurente, prošlogodišnje prvake, rukometaše Badel 1862 Zagreba u svojoj dvorani u Metkoviću. Ako sve bude u redu badelaši na put kreću u petak navečer, kako bi u subotu izjutra odradili prvi trening u “metkovskom dvorištu”. Naravno da se očekuje velika podrška s tribina, a Metković će najvjerojatnije igrati u slijedećem sastavu: D.Jerković, V.Matošević, N.Kaleb, I.Markovski, M.Bjeliš, G.Zsigmund, D.Dominiković, G.Jerković, S.Goluža, T.Mesarov, P.Metličić, Z. Medić, I. Obrvan mlađi, a nije siguran nastup Tihomira Baltića i Joška Jukića, ali trener Obrvan Linci se nada da će i oni upasti u sastav. U Metkoviću vlada optimizam, nakon izgubljenog puta u Španjolskoj što još Metkovcima daje još više motiva da se dokažu pred svojom publikom. Metkovci se nadaju pobjedi i priželjkuju krunidbu, no, kraj sezone je tek tamo negdje u svibnju kada će se najvjerovatnije igrati play-off koji će izabrati novog prvaka Hrvatske. Iako Zagreb ima velike probleme u financijskom dijelu kluba, nadaju se pobjedi jer, kako kažu, još nisu svjesni da li je štrajk pravi način za izlazak iz krize. Već je rezervirano 500 ulaznica, i to bi konačno trebao biti pravi derbi.

Igrači Metkovića ne podcjenjuju svoje protivnike, ali kažu:
“Mislim da smo bolji i spremniji od bilo kojeg kluba u Hrvatskoj, pa tako i od Badela, oni jesu jaka ekipa, ali ne znam da li su toliko jaki da razbiju naš zid. Nadam se da ćemo imati veliku podršku od strane naših navijača. Moramo pobjediti. Imamo pobjedu na dlanu”, prognozira kapetan Metkovića Dragan Jerković.

Metkovska dvorana može primiti 4500-5000 gledatelja. No kada se svi uguraju i zapjevaju skupa, metkovski igrači se nadaju da ih ni Barca ne može dobiti. Igrači se maksimalno “napale” i dobiju neku snagu i želju za pobjedom. “Kada vidite 4000 ljudi kako složno navija, maše zastavama, šalovima, pjevaju, plješću… samo za nas… onda znate što morate reći sami sebi : "Moramo dobit’”., opisuje svoju publiku Nikša Kaleb.

Ako dvorana bude puna, a Metkovci jaki i složni, željni pobjede, Badelu će biti izuzetno teško i možda će ovo biti i odlučujući susret sezone. “Hmm… To je još daleko. Sada se trebamo koncentrirati na ovu utakmicu u subotu, razmišljati samo o njoj, a poslije nje slaviti i pjevati… onda tek čekati naslov u rukama.”, ne podcjenjuje svoje protivnike bivši badelaš Slavko Goluža Keta.

Napokon pravi derbi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Rukomet

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!