Tenis

Ivanišević&Horvat: Uspjeli smo!

Igor Jurišić • ponedjeljak, 06.02.2006.

Iako su organizatori imali jako malo vremena na raspolaganju za organizaciju ovako zahtjevnog turnira, PBZ Zagreb Indoors opravdao je sva očekivanja domaće i svjetske javnosti. Na press-konferenciji nakon završetka turnira, direktor Brano Horvat nije krio oduševljenje...

"Napravili smo jako velik posao. Znate i sami koliko smo malo vremena imali za organizaciju ovog turnira, trebalo je zapeti iz petnih žila. No cijeli tim je perfektno odradio svoj posao. Posebno mi je drago da nam se pridružio i Goran, bilo je zadovoljstvo raditi s njim. Također nam je bila dragocjena podrška sponzora, grada Zagreba, Vlade RH, HTS-a... Ima još nekih sitnih detalja na kojima treba u budućnosti poraditi, ali sada kad je glavnina toga za nama, mogu slobodno reći - uspjeli smo".

Organizatorima su na ruku išli i fantastični rezultati naših igrača, koji su svojim igrama privukli publiku u Dom Sportova: "Rezultat je odličan. Ivan je još jednom potvrdio zašto spada u najboljih pet igrača svjetske rang-ljestvice. Najbolji je kad je najteže. Nije cijeli turnir igrao perfektno, ali uvijek kad je trebalo odigrao je najbolje i tako pridonio velikom uspjehu turnira".

Tada se mikrofona prihvatio i Goran Ivanišević, koji se više nego dobro snašao i u ulozi organizatora: Teško je, cijeli dan sam u dvorani. Kad igraš, izgubiš pa odeš odmah u hotel. Ovako moraš dočekivati ljude... što i nije tako loše ako su žene u pitanju(smijeh). Čestitam Ljubi na nastavljanju tradicije da Hrvat osvaja Indoors, a posebno mi je drago zbog malog Čilića, koji je pokazao da se može nositi s najboljim igračima. Samo je pitanje vremena kad će ući u prvih 100. Veliko hvala i medijima, stvarno ste nas dobro podržali i lijepo ste pisali o nama. Posebno hvala i Branku Horvatu koji mi je dao priliku da sudjelujem u organizaciji ovakvog događaja i nadam se da ću mu i ubuduće pomagati u organizaciji".

Zanimalo nas je bi li se Branko Horvat ponovno prihvatio organizacije ovakvog turnira u maksimalno kratkom vremenskom roku što ga je imao na raspolaganju: "To uopće nije upitno. Ovo je bila prilika koju se nije smjelo propustiti. Hrvatska već ima odlični turnir u Umagu na zemlji i samo je falio još jedan dvoranski. Bilo je jako teško doći do mjesta u kalendaru, tako da smo objeručke prihvatili ovu koncesiju na tri godine. Ponavljam, to je velika stvar i to nismo smjeli propustiti, koliko god teško bilo".

Za kraj, novinare je zanimalo kako su organizatori zadovoljni praćenjem publike i stranih medija: "Odaziv publike bio je fenomenalan, čemu su svojim igrama znatno doprinjeli naši igrači. Naravno, teško je bilo očekivati da će dvorana svaki dan biti puna, kao kad je Goran osvajao turnir, no već od utorka smo imali jako dobru posjetu, a polufinale i finale je bilo rasprodano. Istaknimo i to da je naša publika svojim sportskim i kulturnim navijanjem položila ispit i tako vratila poljuljano povjerenje u hrvatske navijače. Što se tiče stranih medija, cijeli turnir nas je jako dobro pratio Eurosport. Vrlo dobro su nas pratili i britanski mediji, prvenstveno zbog Henmana i Murraya, kao i austrijski zbog Koubeka. Čak je i srpska televizija radila prijenos Ivanovog meča sa Đokovićem. I na kraju, još bih samo naglasio jedan kuriozitet. Naime, još prije početka turnira, ispod jednog od šarafa smo nešto ugravirali pa pozivam Ivana da nam svima pokaže". Vrlo brzo Ivan se pojavio s teškim peharom i svima otkrio tajanstveni natpis na podnožju pehara. Pisalo je "Bravo Ljubo!". Proročanski, zar ne?!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!