Zimski sportovi

Janica odlična, Dorfmeister najbrža

Vedran Stilin • subota, 21.01.2006.

St. Moritz ponovno je dokazao da je Janica Kostelić u fantastičnoj formi jer je nakon prošlotjednih pobjeda danas stigla do odlične treće pozicije koja joj donosi novih 60 bodova. Pobjedničko mjesto odnijela je trenutno najbolja spustašica svijeta Michaela Dorfmeister, dok je drugo mjesto pripalo njenoj sunarodnjakinji Renate Götschl

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Dorfmeister je u dva dana uzela dvije pobjede čime je stala uz bok Janici kao najveći favorit za osvajanje Svjetskog kupa. Austrijanka je u početku nešto slabije krenula da bi od sredine utrke počela skijati kako ona najbolje zna te je vrijeme ubrzo iz plusa prešlo u minus da bi konačan rezultat glasio 1:43.76. Samo sedam stotinki slabija je bila Renate Götschl kojoj će ovo svakako biti velik poticaj za nastavak sezone, prije svega Olimpijske igre u Torinu.

Iako smo nekada s nestrpljenjem čekali tehničke discipline, danas je dovoljno saznati kada je prijenos neke ženske utrke Svjetskog kupa jer ćemo našu Janicu zasigurno vidjeti među osvajačicama bodova. Brzina je za nju oduvijek bila veliki izazov, ali nakon strašnog pada upravo u St. Moritzu smo morali pričekati da i u bržim utrkama zasjedne uz bok najboljima. To smo dočeli u ovoj sezoni gdje više nismo sigurni koja je najbolja Janičina disciplina jer sve vozi odlično, od slaloma do spusta.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Danas je još jednom potvrdila da za nju nema granica jer je u teškoj i zahtjevnoj utrci došla do treće pozicije s malih 19 stotinki zaostatka za najboljom. To je još jedan dokaz da je s razlogom postavljena kao najveća zvijezda torinskih Olimpijskih igara. Tamo će vjerojatno doći kao prva dama svjetskog skijanja jer sutra predstoji utrka kombinacijskog slaloma i spusta. Kombinacija u kojoj Janica već četiri godine ne zna za poraz.

Alexandra Meissnitzer uzela je četvrto mjesto dok je Anja Pärson na kraju završila tek kao sedma čime mora biti zadovoljna jer je u zadnje vrijeme često utrke završavala i prije cilja.

St. Moritz, rezultati spusta:
1. AUT Michaela Dorfmeister 1:43.76
2. AUT Renate Götschl +0.07
3. HRV Janica Kostelić +0.19
4. AUT Alexandra Meissnitzer +0.25
5. ŠVI Martina Schild +0.35
6. ŠVI Monika Dumermuth +0.42
7. ŠVE Anja Pärson +0.45
8. AUT Nicole Hosp +0.57
9. ŠVI Carmen Casanova +0.86
10. ŠVI Fränzi Aufdenblatten +0.92

Poredak u spustu:
1. Michaela Dorfmeister (Aut) 412
2. Lindsey Kildow (SAD) 301
3. Janica Kostelić (Hrv) 280
4. Alexandra Meissnitzer (Aut) 267
5. Sylviane Berthod (Švi) 223

Ukupni poredak:
1. Janica Kostelić (Hrv) 1058
2. Michaela Dorfmeister (Aut) 930
3. Anja Pärson (Šve) 721
4. Alexandra Meissnitzer (Aut) 654
5. Marlies Schild (Aut) 565

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!