Zimski sportovi

Slijedi obračun Pärson - Kostelić, izbjegnuta tragedija

Vedran Stilin • nedjelja, 22.01.2006.

St. Moriz je danas domaćin super-kombinacije za žene u kojoj najbolje skijašice svijeta prvo voze spust, a zatim jednu slalomsku utrku. Nakon brže discipline u vodstvu je Anja Pärson s malom prednošću ispred Janice dok je najveća mrlja stavljena na nastup odlične veteranke Michaele Dorfmeister...

Nevjerojatne stvari se događaju ovih dana u St. Moritzu. Osim odličnih nastupa prije svih Dorfmeister i Janice Kostelić vidjeli smo i velike propuste organizatora. Tako je na jučerašnjem spustu tijekom vožnje jedne skijašice na stazu izašao čovjek koji se brine za popravak staze da bi se danas to isto dogodilo za vrijeme vožnje Austrijanke Michaele Dorfmeister.

Pri brzini blizu 100 Km/h Dorfmeister je na stazi naletjela na čovjeka zaduženog za održavanje te su centimetri odlučivali o mogućem sudaru. Ne treba niti razmišljati kakav bi crni ishod bio da se to zaista i dogodilo, ovako je Austrijanka ostala zakinuta samo za koju desetinku sekunde. Sada se očekuje odluka glavnih ljudi natjecanja hoće li pružiti još jednu priliku Dorfmeister.

Vezane vijesti

Osim crnih, ima i ljepših stvari koje su se jutros događale na švicarskom skijalištu. Tako vodeće mjesto drži probuđena Anja Pärson s vremenom 1:34.12 minute dok se odmah iza nje smjestila Janica koja je tijekom utrke imala zaostatak veći i od pola sekunde da bi ga u konačnici smanjila na vrlo dobru 21 stotinku. Odmah do njih je Renate Götschl sa samo četiri stotinke slabijim vremenom od naše najbolje skijašice.

I Nika Fleiss je odlučila startati u kombinacijskom spustu te je u cilj došla s 3.55 sekunde slabijim vremenom, što joj otvara mogućnost da napravi znatan napredak u slalomskoj vožnje te tako osvoji pokoji bod.

Slalom počinje u 14:30 sati.

Super-kombinacija, rezultati spusta:
1. ŠVE Anja Pärson 1:34.12
2. HRV Janica Kostelić +0.21
3. AUT Renate Götschl +0.25
4. ŠVE Nike Bent +0.72
5. AUT Michaela Dorfmeister +0.83
6. SAD Julia Mancuso +1.06
7. AUT Nicole Hosp +1.08
8. ŠVI Martina Schild +1.18
9. ŠVI Catherine Borghi +1.34
10. SAD Lindsey C. Kildow +1.36
...
40. HRV Nika Fleiss +3.55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!