Rukomet

Varteks - Zamet: Riječani spretniji u završnici

Marko Breljak • nedjelja, 05.11.2000.

Varteks di Caprio – Zamet Crotek 28:29 (15:17)

Varteks di Caprio: Lacković 9, Opančar 4, Jagačić 5(2), Brkinjač 5, Žnidarić 3, Radujković, 1, Rodik 1, Turković, Vujović, Golub.
Zamet Crotek: Saršon, Sulić 7, Hrvatin 2, Kamberović, Uzelac 1, Vukas 6, Rožman 2, Bašić 4(4), Matošević 1, Franić 6, Perčin.

Obrane: Vujović 8, Perčin 12.
Isključenja: Varteks di Caprio 6 minuta (Jagačić 2, Žnidarić 2, Rodik 2); Zamet Crotek 12 minuta (Vukas 6, Sulić 4, Rožman 2).

Prije utakmice sa Zametom, željeli su Varaždinci pobjedu. Zato su se nadali da će Lacković konačno proigrati i dati svoj maksimum te da će to biti dovoljno za pobjedu. “Blaž” je proigrao, ali su u izjednačenoj igri, Varaždinci ipak poraženi od čvrstih Riječana.

Od prve minute vidjeli smo borben rukomet, mogli bi reći, dvaju podjednakih suparnika. Prvi dio igre pripao je ipak Riječanima i to sa dva gola razlike. U nastavak domaćini ulaze bolje te polako stižu suparnika te su u 40. minuti prvi put poveli, 21:20. Ušli su u pozitivan ritam, predvođeni odličnim Lackovićem, te došli i do prednosti 25:21 u 47. minuti. Činilo se da je utakmica riješena i da će je Varteksovci samo mirno privesti kraju. Ipak, kao i u nekim prošlim susretima, počeli su Varaždinci početnički griješiti te su dopustili da se uporni igrači Zameta vrate u igru. Gosti su u uzbudljivoj završnici bili mirniji i reklo bi se psihološki spremniji te su odnijeli vrijednu pobjedu.

Utakmica je inače bila izuzetno izjednačena, a u prilog tome govori i činjenica da je bilo čak 12 izjednačenja rezultata. Možda bi remi i bio najpravedniji ishod ovog borbenog susreta. Najzaslužniji za ovu pobjedu Riječana svakako su odlični vanjski igrač Franić, kapetan Sulić te vratar Perčin. Treba istaknuti i trenera Čavlovića, koji je očito odlično posložio momčad. Jer gosti se nisu predavali niti do posljednje sekunde i stoga zaslužili pobjedu. Kod domaćina su ponovo viđene boljke iz prošlih susreta, kada nisu znali, kako bi se reklo, “ubiti” utakmicu. Imali su “matnu” situaciju i samo vlastite pogreške odnijele su bodove Varteksu. Čini se da ova momčad ipak nije tako snažna kao lani, kada su gotovo sve takve izjednačene utakmice rješavali u svoju korist. Ove godine gube, a koji je razlog tome, ne znamo. Možda ih je obeshrabrila i kronična besparica koja vlada u klubu. Ipak, treba se nadati da će biti bolje, jer, mlada momčad Varteksa, sastavljena kompletno od igrača iz vlastitog pogona, zasigurno ima potencijal. Samo ga treba znati iskoristiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Rukomet

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!