Vodeni sportovi

Draganja bez rekorda zbog državljanstva

HINA • subota, 17.12.2005.

Prvoga dana ekipnog prvenstva Hrvatske u plivanju u malim bazenima, koje se održava u Šibeniku, Duje Draganja je kao član riječkog Primorja Erste banke u utrci na 100 metara mješovito ostvario najvredniji rezultat natjecanja. Draganja je ostvario vrijeme od 54.00 sekunde, što je za 82 stotinke brže od devet godina staroga hrvatskog rekorda Miloša Miloševića. No, taj rezultat, međutim, neće biti priznat kao novi hrvatski rekord s obzirom da Draganja ima sportsko državljanstvo Katara.

U kratkoj izjavi za novinare Draganja je kazao da je u medijima objavljeno puno neistina u vezi s njegovim uzimanjem katarskog državljanstva, posebno kad je riječ o novcu i navodnoj promjeni imena. Istaknuo je da će se uvijek zvati Duje Draganja, te da će i dalje plivati za Primorje, napominjući da mu je riječki klub puno pomogao u karijeri.

U bazenu u šibenskoj Crnici Draganja će u nedjelju ujutro plivati na 100 metara slobodno. Nakon prvoga dana natjecanja i u muškoj i u ženskoj konkurenciji u vodstvu je Primorje EB.

Vezane vijesti

Finale ekipnog prvenstva u plivanju organizirali su Hrvatski plivački savez i Plivački klub Šibenik, a sudjeluje 160 plivača i plivačica iz 9 klubova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!