Nogomet

Momčad kola: Premijera veznog reda

Hrvoje Vuković • utorak, 11.04.2006.

HNL polako ulazi u svoje posljednje ovosezonske predstave, a u 26. kolu cijeli vezni red izborio je svoje prve epizodne uloge. Od klubova ponovno je najzastupljenija Pula Sč, a Kamen Ingrad i Dinamo uspjeli su ugurati po dvojicu...

Slika 5 od 6.

Vratar

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dragan Stojkić (Zagreb): Jedna od najpouzdanijih karika u redovima kluba iz Kranjčevićeve još se jednom pokazala odlučujućom. Dragan Stojkić zatvorio je sve prilaze svojim svojim vratima i s par finh obrana, prvenstveno Žgeli, održao "pjesnike" na pet bodova od trećeplasirane Cibalije. Možda nije imao nekakve vanserijske intervencije, no Stojkić je svoju mrežu sačuvao netaknutom, bio siguran kod svake obrane i zbog toga je dobio prednost nad ostalih 11 golmana u ovom kolu.

Obrana

Krunoslav Rendulić (Rijeka): Rijekin lijevi bočni konačno je zasjenio svog kolegu na desnoj strani i kapetana momčadi Danijela Šarića. Rendulić je odigrao vrlo dobru utakmicu i iako njegovi suigrači protiv Osijeka nisu briljirali, uspjeli su rutinirano doći do pobjede za koju je najzaslužniji upravo Rijekin defanzivac. Rendulić je posao u obrani obavio na razini, a posebno raspoložen bio je u napadu gdje je zabio vodeći pogodak, a potom i asistirao Liniću za drugi, čime je donio veliko vodstvo klubu s Kantride i uvelike olakšao put do nova tri boda.

Slika 4 od 5.
Foto: Nikola Movrić

Ninoslav Parmaković (Kamen Ingrad): Iako Hajduk ove sezone igra najblaže rečeno očajno, Splićani su uvijek neugodan i atraktivan gost, neovisno o poziciji na tablici. Kamen Ingrad maksimalno ozbiljno shvatio je goste, a čini se kako je najveći dio posla obavila obrana na čelu s Parmakovićem. Hajduk je ponovno igrao blijedo i neprepoznatljivo, zbog čega ocjenu više zaslužuje kompletni zadnji red Veličana koji im nije dopustio da zatresu Matasovu mrežu, a ovoga puta iz vrlo dobre defanzivne linije istaknut je Ninoslav Parmaković. no vrlo lako je to mogao biti i Marko Zelenika.

Dalibor Starčević (Pula Sč): Pula i s Krunom Jurčićem igra kao u transu, a nova pobjeda, naravno bez primljenog pogotka, ostvarena je protiv Slaven Belupa. Već toliko puta spominjana zadnja linija Puljana lako je izlazila na kraj s opasnim koprivničkim napadačima, a u pravovremenim startovima, skok igri, čvrstim duelima i jednostavnom iznošenju lopte iz svog 16-erca prednjačio je Dalibor Starčević i potpuno zasluženo izborio svoj sedmi nastup u prvih 11.

Etto (Dinamo): Dinamov Brazilac joše je jednom pokazo kako može odigrati odličnu utakmicu koju god poziciju za njega "izmisli" Josip Kuže. U početku je igrao desnog beka, dajući napadačku slobodu Marijanu Buljatu i tu se pokazao jednostavo neprelazan, a stigao je pripomoći i u napadu, no njegov fini ubačaj Chago je iz blizine volejem poslao na tribinu. Nakon ulaska Vukojevića Etto je prebačen na lijevog beka, no niti tu nije imao nikakvih problema, pokazavši se jenim od najspremnijih igrača u HNL-u.

Vezni red

Vedran Celiščak (Međimurje): Iako njegova momčad nije uspjela pobijediti Inter i to prvenstveno neshvatljivim pogreškama pojedinih igrača, Celiščak je svojom igrom definitvno zaslužio poziv u Spornetovih 11. Veznjak Međimurja u toj je utakmici bio jedna od rijetkih pozitivnih točaka u momčadi, a istaknuo se već na samom početku s dva odlična udarca, od kojih je jedan potegnuo s 35 metara. Da sve ne ostane na puno prometa i maloj zaradi, Vedran je dvije minute prije predaha na centaršut Balaškovića glavom pogodio za 2:0; vodstvo koje su njegovi suigrači neoprezno prosuli u drugom dijelu i tako ostali na začelju.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Amer Jukan (Cibalia): Pod vodstvom novog trenera Igora Štimca Cibalia je došla u Zagreb po važne bodove, a da je u redovima vinkovačke momčadi bilo više raspoloženih igrača poput Amera Jukana gosti bi se iz Kranjčevićeve vraćali uzdignutih ruku. Jukan je bio najaktivniji Cibalijin igrač, no njegove vrlo dobre asistencije uglavnom su završavale promašajima suigrača, naročito Žgele koji se mogao proslaviti uz malo više koncentracije i preciznosti. Ovako, niti odlične Jukanove lopte nisu bile dovoljne za sva tri boda, ali je kao mala utjeha negovo ime prvi puta dospjelo u momčad kola.

Marko Jurić (Pula Sč): Još jedan debitant u momčadi kola, baš kao i Starčević obavio je tonu posla u obrani koja je protiv Slavena funkcionirala besprijekorno. Jurić je praktički uvijek bio blizu lopte, spreman na destrukciju protivničkih napada, a potez koji ga je dodatno pogurnuo među prvih 11 je fenomenalan pogodak osam minuta prije kraja kojim je zacementirao ostanak bodova u Puli.

Stiven Rivić (Pula Sč): Nakon što je iz kluba otišao Asim Šehić, Rivić je gotovo sav teret napadačkog posla morao preuzeti na sebe i za sada mu to ide i više nego dobro. Protiv Koprivničanaca je bio najzapaženiji na terenu veći dio utakmice, no bez konkretnog učinka pošt mu suigrači u napadu i nisu bili previše raspoloženi, da bi potom 15 minuta prije kraja eksplodirao i dalekometnom bombom s 30 metara pogodio same rašlje. Nakon pogotka gosti su se otvorili, a Pula je to kaznila još jednim golom i sda je gotovo sigurno osigurala ostanak u društvu najboljih.

Napad

Slika 2 od 3.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Eduardo da Silva (Dinamo): "Luda" polusezona navikla nas je na briljantne igre hrvatskog Brazilca, pa su neki već počeli govoriti o krizi nakon što Eduardo nije zabio pogodak u Ligi za prvaka. "Dudu" je pak odgovorio svim "nevjernim Tomama" na najbolji mogući način; s dva gola protiv Varteksa. Naravno, ta dva gola odlučila su i pobjednika susreta, a uz to drugi je pogodak postigao iz 11-erca kojeg je sam izborio kada ga je u kaznenom prostoru bespotreno srušio Lučić. Eduardo je mogao postići i barem dvostruko više da je bio malo precizniji nakon dvije odlične asistencije Juniora, no i ovakav učinak je u subotu bio nedostižan za sve napadače.

Srđan Lakić (Kamen Ingrad): Igrač u kojeg se Vlado Zec "kune" i viče kako ga neće pusti za manje od milijun eura presudio je još jednu neizvjesnu utakmicu; ovaj put protiv Hajduka. Dugo se lomio rezultat u Velikoj, a unatoč par prilika gostiju pobjeda je otišla na stranu Kamena prvenstveno zahvaljujući golu Lakića svega tri minute prije kraja. Iako se nije puno vidio, loš učinak ostalih napadača i važnost pogotka gurnuli su Kamenovog golgetera, kojemu je ovo prvijenac ovog proljeća, u prvih 11.

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometTop temaSkrol

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!