Tenis

Hrvatska opet na tronu!

Bernard Jurišić, Igor Petrinović • subota, 27.05.2006.

Hrvatski tenisači osvojili su Svjetski momčadski kup. U finalu protiv Njemačke dovoljne su bile pobjede u pojedinačnim susretima Ive Karlovića i Ivana Ljubičića koje su Hrvatskoj donijele 2-0 i novu tenisku momčadsku titulu.

Prvi bod donio je Karlović zamjenivši Marija Ančića koji nije igrao zbog problema s leđima. Ivo je sa 7:6, 6:4 pobjedio Alexandrea Waskea, nakon što je u drugom setu okrenuo 0:3. Posao je završio Ljubičić svladavši Nicolas Kiefera 6:4, 6:4.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

U trećem susretu, koji rezultatski više ništa nije značio, njemački tandem Waske/Kohlman pobijedio je Ljubičića i Karlovića 7:6 (3), 6:3 i zaokružio ukupan rezultat na 2-1 za Hrvatsku.

Naša reprezentacija tako je još jednom potvrdila da je trenutno najjača na svijetu. Nakon osvojenog Davis Cupa prošle godine, osvajanje World Team Cupa potvrđuje snagu hrvatskog tenisa u ovom trenutku.

Ovo natjecanje hrvatski tenisači su već jednom osvojili, godinu dana prije međunarodnog priznanja naše zemlje, kad su trofej podignuli Goran Ivanišević i Goran Prpić. Isti tandem bio je u finalu i 1995. godine, no tada su poraženi od švedske reprezentacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!