Nogomet

Zagreb - Marsonia: Brođani iznenadili "petardom"

Davor Drobina • nedjelja, 05.11.2000.



Sandro Džeko blokira Krunu Lovreka (Snimio: Dražen Patarčić)

Danas bi bilo koji rezultat osim pobjede Zagreba bio prava senzacija, ali osim senzacije koju je Marsonija priredila, Zagreb je ujedno doživio totalnu katastrofu. Bila je to nedvojbeno najlošija predstava domaćina ove godine, a kako su nam iskusniji pratioci Zagrebovih utakmica rekli, i najlošija u proteklih nekoliko sezona.

"Pjesnici" se nisu mogli "sastati" sa loptom ili, bolje rečeno, igrači Marsonije im to nisu dali. Vidjelo se da je teški teren više pogodovao gostima koji su se na skliskom i blatnjavom terenu odlično snalazili, a domaći igrači su padali kao da se nalaze na ledu. Moramo napomenuti da je boljem izdanju Marsonije sigurno doprinijela i promjena trenera, odnosno dolazak Zlatka Kranjčara. "Cico" je odlično posložio momčad jer, kako je i sam rekao poslije utakmice, praćenjem utakmica Zagreba je jako dobro znao sve njegove nedostatke pa tako i prednosti. Pametna igra, "ukočeni" najopasniji domaći igrači i iskorištene sve greške obrane, rezultat toga je bila "petica" u Tomićevoj mreži.

Zagrebova obrana (na čelu sa vratarom Tomićem) očigledno nije ništa naučila iz prethodnih utakmica i to je danas platila na najteži mogući način. Tu treba pridodati i igrače iz vrha napada, čija igra danas je bila ispod svake kritike (Baturina i Popović), jedino je Čižmek nešto pokušavao, a tek kad je Franja ušao, napad je malo živnuo i bio nešto ubojitiji, ali nedovoljno za ikakvu rezultatu promjenu.

Igrači Marsonije su za svoju današnju nadahnutu igru na kraju utakmice zasluženo nagrađeni pljeskom, a posebne je ovacije dobio Ivica Olić, kojem je nakon ovih devedeset minuta cijena vrtoglavo porasla.


Lovrek nemoćan pored dva "policajca" (Snimio: Dražen Patarčić)

0:1 - Kao i u većini napada Marsonije, jedna dubinska lopta na Olića, koji probija lijevi bok, ulazi u šesnaesterac gdje radi gužvu, obrana domaćina ne uspijeva izbaciti loptu, a najprisebniji je bio Danijel Cesarec, koji neometan sa nekih osam metara lobom matira Tomića.

0:2 - Zagreb vrši veliki pritisak na Marsonijinu zadnju liniju, što je omogućavalo gostima da izvedu koju kontru i polukontru, a jedna kontra u 57. minuti je rezultirala povećanjem vodstva. Netko od Zagrebovih igrača gubi loptu na sredini terena, Bjelić ubacuje loptu ispred Olića koji u punom trku ostavlja kompletnu obranu Zagreba iza sebe i sa vrha kaznenog prostora trese mrežu domaćina.

0:3 - Dvije minute poslije, u jednom naizgled bezazlenom napadu, gosti povećavaju prednost. Ubačenu loptu s lijeve strane Tomić loše "kroti", pa mu ona ispada i prolazi kroz noge, a Ivica Olić koristi grešku domaćeg vratara i nekako uspijeva prebaciti loptu preko gol linije.

1:3 - Domaćin odmah odgovara. U jednoj od brojnih napada lopta je kružila oko kaznenog prostora, a Mario Čižmek se odvažio sa 18 metara opaliti loptu, i to čini vrlo uspješno, jer je lijepim udarcem "skinuo prašinu" sa Jozićevih vrata.

Video: Brnjić precizan s 11 metara

1:4 - Olić ponovno u pohodu po lijevom boku, ulazi u kazneni prostor, a Perić ga bezrazložno ruši i danas loši sudac Trivković pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač je Bernard Brnjić.

1:5 - "Točku na i" današnjeg Marsonijinog valcera u 74. minuti stavlja Brnjić, koji, nakon još jedne greške Zagreba, povlači kontru te je i sam pored istrčalog Tomića pretvara u pogodak.

Video: Ogromno slavlje Brođana

2:5 - Franja prekrasnim zgoditkom u 77. minuti iz slobodnog udarca kako-tako ublažava ovaj teški poraz "pjesnika".

Izjave nakon utakmice


Ivica Olić junak utakmice (Snimio: Dražen Patarčić)

Zlatko Kranjčar, trener Marsonije: "Čestitam svojim igračima. Postigli smo rezultat kojem se nismo nadali, u određenim trenucima smo odlično parirali Zagrebovim igračima. Iskoristili smo pritisak Zagreba i iz kontri i polukontri postizali pogotke. Pratio sam igru Zagreba, te sam u ovih 48 sati, koliko sam trener Marsonije, i uz dva održana treninga, uspio pripremiti momčad za sve slabosti Zagrebove igre."

Ivica Olić, igrač Marsonije: "Da budem iskren, moji igrači i ja se nismo nadali ovakvom rezultatu. Također čestitam svojim suigračima na današnjoj igri. Sigurno je da smo dobili dodatni motiv u igri nakon dolaska jednog odličnog trenera, Zlatka Kranjčara."

Branko Karačić, trener Zagreba: "Ovo je lakrdija i debakl, sa mnom na čelu. U prvom poluvremenu smo još kako tako držali igru, ali u drugom... Ne možemo se vaditi na težak teren, čestitam Zlatku i njegovim igračima na apsolutno zasluženoj pobjedi, a mi možemo biti zadovoljni što smo primili samo pet golova. Danas su neki igrači izgubili status prvotimca, a Franja po tko zna koji put pokazuje svoju kvalitetu, te je od danas u udarnom sastavu."

Antonio Franja, igrač Zagreba: "A što reći, gostima čestitam na pobjedi. Vidjelo se da se nisu došli braniti, svaku šansu za gol koju su imali su iskoristili."

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!