Automoto

Cro Dakar Team: "Bit ćemo među prvih 10"

Davor Sajko • utorak, 13.12.2005.

Ispod Jankomirskog mosta je danas predstavljen stari i novi Cro Dakar Team koji će u istom sastavu Martinčević/Frčko, ali s novim "bolidom" po četvrti puta krenuti prema senegalskoj prijestolnici, Dakaru na najtežem svjetskom reliju - Dakar 2006...

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Kao i protekle dvije godine zagrebački će dvojac na ovogodišnjem 28. izdanju dakarskog relija krenuti s Toyotu Land Cruiser koja je ove godine promijenila boje te će ove godine uz dvojac Martinčević/Frčko biti zagrebački Badel 1862 sa svojom priodnom izvorskom vodom Unique.

Ovogodišnje 28. po redu izdanje najprestižnijeg i najtežeg svjetskog relija započinje u portugalskoj prijestolnici Lisabonu, a već po ustaljenoj tradiciji, završetak je na pješčanoj plaži Dakara. Već "stari lisci" što se dakarskog relija tiče, Martinčević i Frčko predstavili su svoj ovogodišnji "bolid" i ukratko pred okupljenim novinarima najavili predstojeći reli Dakar 2006.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

"Ove godine nas očekuje najteži put prema Dakaru u odnosu na dosadašnja tri nastupa. Organizatori su se potrudili da nam dodatno otežaju put prema Senagalu ukinuvši nam služenje GPS-om do pred same kontrolne točke." Bez obzira na nešto promijenjena pravila, Zvonimir Martinčević ne sumnja u bolji rezultat ovaj puta. "U odnosu na prošlu godinu nešto smo izmjenili našu Toyotu i uz te modifikacije mislim da imamo puno više šansi za boljim rezultatom."

Ništa manje optimističan nije bio ni suvozač, Marin Frčko: "GPS smijemo upaliti tek nekoliko kilometara prije kontrolne točke i to će biti mali problem, ali mislim da ćemo ipak ostvariti bolji rezultat nego prošlih sezona. Vjerujem da ćemo se plasirati među prvih deset u našoj kategoriji."

Reli Dakar 2006 započinje kao i uvijek 31.12., na Silvestrovo, a kraj je 15. siječnja u seneglaskoj prijestolnici nakon 15 etapa i prijeđenih 9043 kilometra. Nadamo se da će Cro Dakar Team biti među onim najboljima koji će se dovesti do Dakara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoTop tema
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!