Zimski sportovi

Kasai broj jedan, bez Schmitta u Garmischu

Petar Plevnik • subota, 31.12.2005.

Noriaki Kasai iznenađujući je pobjednik današnjih kvalifikacija u Garmisch-Partenkirchenu. Jakub Janda odlučio je propustiti kvalifikacije te će kao 50. sutra nastupiti upravo protiv Kasaia. Vijest dana je neuspjeh Martina Schmitta...

Skok od 122.5 metra, bio je dovoljan 33-godišnjem Japancu za pobjedu u današnjim kvalifikacijama. Tako je Kasai podsjetio na devedesete kada je učestalo bio među najboljim skakačima u Svjetskom kupu i na turneji Četiri skakonice.

A definitivan povratak u formu potvrdio je Matti Hautamaeki, koji je nakon petog mjesta u Oberstdorfu, današnjim skokom od 121 metra najavio kandidaturu za jednu od glavnih uloga u sutrašnjem natjecanju.

Isto bi mogli reći i za danas trećeg, Georga Spaetha koji je pomalo iznenađujuće u drugi plan na turneji potisnio kolegu iz reprezentacije, Michaela Uhrmanna. Ipak, Spaethovo treće mjesto, katastrofalnim rezultatom zasjenio je Martin Schmitt. Iako se prije početka turneja najavljivalo kako se Njemac vraća u formu, čini se kako je dvostruki pobjednik Svjetskog kupa dotaknuo samo dno. Skokom od 106 metara plasirao se na 53. mjesto i time se oprostio od sutrašnjeg natjecanja a možda i od turneje, budući da na vrata prvog tima kucaju neki novi klinci, poput danas devetoplasiranogKaia Brachta.

Od ostalih razočaranja tu su već uobičajeno Norvežani. Već standardno lošemSigurdu Pettersenu danas se pridružio i Tommy Ingebritsen, tako da će sutrašnje natjecanje proteći bez ove dvojice skakača.

Treba napomenuti da je Jakub Janda odlučio propustiti današnje kvalifikacije, čime je automatski svrstan na 50. mjesto, što znači da će u sutrašnjoj prve seriji natjecanja nastupiti protiv prvoplasiranog Kasaia.

Pobjednik iz Oberstdorfa, Jane Ahonen, današnje kvalifikacije završio je na petom mjestu no prilikom skoka bilo je vidljivo da Ahonen ima mnogo rezerve i ne treba sumnjati kako će sutra ponovno biti pravi. Parovi prve serije sutrašnjeg natjecanja
26. B.Schneider AUT - 25. K.Stoch POL
27. D.Vassiliev RUS - 24. T.Kiuru FIN
28. A.Widhoelzl AUT - 23. L.Bystoel NOR
29. D.Kornilov RUS - 22. A.Wank GER
30. S. Colloredo ITA - 21. M.Moellinger SUI
31. H.Olli FIN - 20 J.Salumae EST
32. M.Mechler GER - 19. A.Malysz POL
33. J.Ikonen FIN - 18. P.Peterka SLO
34. D.Ipatov RUS - 17. R.Benković SLO
35. D.Lazzaroni FRA - 16. W.Loitzl AUT
36. A.Hajek CZE - 15. T.Okabe JPN
37. J.Happonen FIN - 14. R.Mateja POL
38. J.Tepes SLO - 13. M.Hoellwarth AUT
39. S.Read CAN - 12. R.Ljoekelsoey NOR
40. Kuerschner Mario GER 11 Ammann Simon SUI
41. M.Neumayer GER - 10. B.Romoeren NOR
42. D.Ito JPN - 9. K.Bracht GER
43. S.Thurnbichler AUT - 8. M.Uhrmann GER
44. A.Herr GER - 7. M.Koch AUT
45. P.Chaadaev BLR - 6. A.Kofler AUT
46. J.Matura CZE - 5. J.Ahonen FIN
47. M.Anisimov BLR - 4. A.Kuettel SUI
48. T.Morgenstern AUT - 3. G.Spaeth GER
49. R.Kranjec SLO - 2. M.Hautamaeki FIN
50. J.Janda CZE - 1. N.Kasai JPN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!