Vodeni sportovi

Irski veslači spašeni iz mora

Davor Sajko • petak, 13.01.2006.

Red Bull sportaš Gearoid Towey i njegov suveslač Ciaran Lewis u utrci Atlantic Rowing Race spašeni su nakon što se njihov oceanski čamac prevrnuo bez mogućnosti popravka...

Obalna straža SAD s bazom u Norfolku, država Virginia, izvijestila je kako je posadu pronašao živu i zdravu španjolski naftni tanker Hispania Spirit.

Tanker se odazvao na signal za slučaj opasnosti i krenuo prema posljednjem položaju s kojeg se javila posada, stigavši u to područje poslije 21.00 sati po irskom vremenu. Posada tankera opazila je stroboskopsko svjetlo za hitne slučajeve u moru pred sobom, a dok su se približavali ispaljena je crvena signalna raketa.

Tanker se polako približio području odakle je došla raketa i primijećen je prevrnuti čamac. Posada je nađena u blizini u gumenom čamcu za spašavanje.

Posada je sigurno dovedena na palubu tankera, napustivši i čamac za spašavanje i natjecateljski čamac. Američka obalna straža također je izvijestila da je posada obavila medicinski pregled i da je dobro. Tanker je na putu za južnu Španjolsku i očekuje se da stigne u Španjolsku do 14. siječnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!