Nogomet

Hajduk stigao u Zagreb

Dražen Patarčić • subota, 11.03.2000.

Dolazak Hajduka u Zagreb (Snimio: Dražen Patarčić)

Došli su Splićani u Zagreb, nakako u isto vrijeme kada i Cibona iz Moskve. Nigdje novinara, nigdje navijača. U tišini i na brzinu sakupili su svoje torbe i uputili se u autobus koji je igrače odvezao u Hotel Palas, gdje se, prema riječima trenera Matkovića, igračima neće moći prići. Hajdukovi igrači, zadovoljni današnjom viješću da im se bodovi iz utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca (za sada) vraćaju, željni su dobre nogometne predstave, ali i pobjede u Maksimiru. Splićani nisu baš bili razgovorljivi, pa vam možemo ponuditi samo nekoliko izjava...

Zvonimir Deranja (Snimio: Dražen Patarčić)

Zvonimir "Popaj" Deranja: "Hajduk je veliki klub da bi došao u Zagreb razmišljati o porazu. Mislim da ćemo i mi imati iste šanse kao i Dinamo. Nadam se da ćemo odigrati dobro i pobijediti. Sigurno je da je ovo s Andrićem utjecalo na nas, ali moramo ostati svi skupa kao i do sada i nadati se najboljem. U svakom slučaju, ima još 12 utakmica do kraja i siguran sam da će prvenstvo biti zanimljivo do zadnjeg kola.

Darko Miladin: "Nadam se da su odogovorni konačno riješili ovu dvojbu oko Andrića. Sada je jedan bod razlike i nema većeg motiva za pobjedu, jer samo pobjeda nas vodi ka prvom mjestu. Zadnje dvije utakmice nisam zadovoljan svojom igrom, i nadam se da ću sutra na Maksimiru pokazati svoje kvalitete i maksimalno doprinijeti dobroj igri Hajduka kluba - i pobijediti. Svaka momčad s vremenom osjeti neku krizu, nas je zadnja tri četiri susreta nakako stislo, ne znam zbog čega. Vjerujem da se sada to prebrodilo i da u maksimirski derbi ulazimo apsolutno spremni."

Ivan Leko (Snimio: Dražen Patarčić)

Ivan Leko: "Sutra će biti veselo, pogotovo nakon utakmice. Dinamo ima malu prednost, svoj teren, puni stadion, ali se nadam da i mi imamo naše navijače na tribinama. To će biti dodatni motiv za dobru igru. Zatim tu je naše pojačanje u liku Slavena Bilića - pravi igrač, rođeni vođa ove momčadi. Očekujem tvrdu utakmicu i nadam se povoljnom rezultatu."

Audio: Matkovića ne zanima rezultat

Ivica Matković, trener Hajduka: "Prvo, volio bih da to bude jedan spektakl, zatim da bude prisutno obostrano poštivanje. To nam je ovog trenutka strašno bitno radi atmosfere u cijeloj Hrvatskoj. Mislim da smo mi ta dva kluba koja mogu donjeti potreban mir, a ne stvarati dodatne nemire. Kada bi tako obje momčadi ušle u utakmicu, onda neka se na terenu pokaže tko je bolji. To znači - jedno viteško nadmetenje, bez grubosti, bez nervoze, neka bude dobra igra. To bi bilo najbolje i za Dinamo, i za Hajduk, ali i za cijelu Hrvatsku. Ovdje me uopće ne zanima rezultat, ali mi idemo na pobjedu."

Igor Musa: "Očekujem tvrdu i tešku utakmicu. Sumnjam da će biti neke ljepote u igri. Imamo dosta mladu momčad i ova utakmica nosi svoje probleme, ali u ekipi je dosta dobra atmosfera, pa se nadam pozitivnom rezultatu, a za mene bi to bio i jedan bod."

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!