Tenis

Ančić prvi u Splitu

Ivor Krapac • subota, 10.09.2005.

Nakon oproštaja u drugom kolu US Opena protiv Novaka Đokovića, Mario Ančić već je pristigao Split i usmjerio pažnju prema skorom susretu s Rusima u polufinalu Svjetske skupine Davis Cupa. Do velikog dvoboja ostalo je još 13 dana, a igrači i organizatori već se "bruse" za dočekivanje Rusa...

Ančić u razdoblju do polufinalnog susreta neće nastupati na ATP turnirima, a isto vrijedi i za ostale hrvatske reprezentativce. Rusi su ipak u prvom planu... U jučerašnjem razgovoru s novinarima Mario je još jednom naglasio dobru atmosferu u momčadi kao jaki hrvatski adut, koji nam je ove godine pomogao u velikoj pobjedi u SAD-u i ovoljetnom slavlju protiv Rumunja na splitskim Gripama. Kao i tada, i ovog je puta dvorana odigravanja ista, a isto je i mjesto na kojem će hrvatski igrači boraviti uoči dvoboja - bit će smješteni u Vili Dalmacija.

O organizacijskim i tehničkim detaljima dobili smo nešto više podataka od Marine Mihelić, izvršne direktorice HTS-a, i Marija Negotića, člana Izvršnog odbora organizacije polufinalnog susreta s Rusima. Mihelić je najavila brojnu rusku delegaciju, uz dodatak da su hrvatske tvrtke koje surađuju s ruskima iskoristile ovaj ogled da pozovu svoje poslovne partnere u Split.

Iako je određeno vrijeme bilo "natezanja" i dvojbi oko podjele oglasnog prostora u dvorani, sve je sjelo na svoje mjesto, HTS i splitsko poglavarstvo postigli su dogovor i na obostrano zadovoljstvo zaključili ugovor o splitskom domaćinstvu velikog susreta. Izvršna direktorica HTS-a je kao glavne splitske argumente istaknula dobru atmosferu i organizaciju tijekom četvrtfinalnog ogleda s Rumunjima, dodavši i zadovoljstvo inspekcije ITF-a nakon pregleda dvorane i hotela u kojima će boraviti igrači i službene delegacije reprezentacija, te predstavnici ITF-a.

Mario Negotić najavio je da će sredinom idućeg tjedna u Velikoj dvorani na Gripama početi postavljanje dvoranskog tepiha na kojem će Hrvatska tražiti prolaz u finale Davis Cupa. Riječ je o podlozi koja se koristila u četvrtfinalu protiv Rumunja i na kojoj se tada najbolje snašao Ivan Ljubičić.

Uz teren će biti postavljeno 48 loža, a već se radi na uređenju svlačionica i dotjerivanju izgleda dvorane, sanitarnih čvorova i ostalih prostorija koje će se koristiti tijekom ovog susreta. Polufinale Davis Cupa u Hrvatskoj ipak je jedinstven događaj, organizatori će sasvim sigurno dati sve od sebe da se ne dogodi nikakav propust...

Naravno, isto vrijedi i za hrvatske igrače, na kojima je onaj važniji dio. Nikola Pilić i Goran Ivanišević imat će važnu ulogu u pripremi, ali glavni teret ipak je na leđima Ljubičića, Ančića i Ive Karlovića, ukoliko će ga Pilić koristiti u susretu s Rusima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!