Nogomet

Vikend bez velikih derbija, povratak Nijemaca

Petar Plevnik • petak, 27.01.2006.

Idućeg vikenda na europskim travnjacima nećemo gledati nijedan veliki derbi. Na terene se nakon zimske stanke vraćaju Bundesligaši, dok je u Engleskoj ovaj vikend u znaku FA kupa...

FRANCUSKA

U Le Championnatu je na rasporedu 24. kolo, u okviru kojeg najviše pozornosti privlači susret između Monaca i Lyona. Monaco ove sezone ne stoji najbolje tako da se pred utakmicu s Lavovima više od svega uzdaju u tradiciju, budući da su u zadnjih pet utakmica u Kneževini, slavili čak četiri puta. S druge strane, Lyon će, unatoč 12 bodova prednosti u odnosu na drugplasirani Bordeaux, učiniti sve da dokaže kako je nula protiv Auxerrea u prošlom kolu bila slučajnost.

Treba još izdvojiti susret trećplasiranog Bordeauxa i sedmoga Lensa. Prednost je na strani Žirondinaca ne samo zbog bolje forme već i zbog činjenica da je Lens bez nekolicine važnih igrača koji su na Afričkom kupu nacija.

ITALIJA

Slika 1 od 1.

Za razliku od Nijemaca, kod Talijana nema predaha te je na rasporedu 22. kolo. Kao utakmica kola izdvaja se subotnji susret Milana i Sampdorije. Rossoneri će juriti nova tri boda, za treću pobjedu u nizu i nastavak trke za Juventusom, dok Sampdoriji polako bježi Kup Uefe i bodovi su joj nasušno potrebni. Ipak Milan na San Siru nije mjesto za vađenje i teško da će Sampdoria do bodova.

Juventus pak nakon nekoliko neuvjerljivih igara ide na gostovanje kod zahuktalog Ascolija. Bjelanović i društvo učinit će sve da dođu i do četvrte uzastopne pobjede. Zanimljivo će biti i u susretu Rome, koja će protiv gostiju iz Livornoa nastojati doći do šeste uzastopne pobjede, kao i u dvoboju Empolija i Parme, gdje je domaćinima prijeko potrebna pobjeda.

NJEMAČKA

Slika 2 od 3.
Foto: HB-Press-Agency

Nakon zimske stanke, Bundesligaši se utakmicama 18. kola vraćaju na travnjake. Iako nema izrazitog derbija, u središtu zbivanja biti će Mönchengladbach, gdje domaća Borussia već danas dočekuje Bayern München. Obilježje kola je da će čak četiri trenera ovog vikenda imati premijeru na klupama novih klubova, i sva četiri na gostovanjima. Hanspeter Latour prve će bodove s Kölnom tražiti na gostovanju u Mainzu. U istoj situaciji je i Jürgen Kohler koji s Duisburgom debitira na gostovanju u Stuttgartu, kao i Klaus Augenthaler sa Wolfsburgom na gostovanju u Dortmundu. Mirko Slomka će pak u nedjelju sa Schalkeom gostovati kod "davljenika" u Kaiserslauternu.

ŠPANJOLSKA

21. kolo Primere također će proći bez velikih okršaja. Kao utakmicu kola treba izdvojiti nedjeljni sraz Celte Vigo i Real Madrida. Celta bi eventualnom pobjedom bodovno dostigla Real, dok s druge strane Madrižanima ne preostaje drugo nego nizati pobjede i čekati eventualni kiks Barcelone. A teško da će ga dočekati baš ovog vikenda, budući da Barca gostuje kod ove sezone neuvjerljive Mallorce, u potrazi za 14. uzastopnom pobjedom u prvenstvu. Ipak, tračak nade za Mallorcu je podatak da je prošlo kolo donijela bod iz La Coruna, dok je Barca tijekom tjedna poražena od Zaragoze u Kupu.

Od ostalih susreta treba izdvojiti dvoboje osmoplasirane Seville i petog Villareala, te Atletico Madrida i Deportiva, u kojem će biti zanimljivo vidjeti može li Atletico s nova tri boda potvrditi izlazak iz krize, najavljen pobjedom na gostovanju u Zaragozi.

ENGLESKA

Englezi će ovog tjedna premierligaški nogomet zamijeniti utakmicama četvrtog kola FA kupa. Od zanimljivijih susreta treba izdvojiti dvoboj Evertona i Chelsea te Boltona i Arsenala. Također, u izravnom dvoboju premierligaša sastaju se i West Ham - Blackburn, dok će Wigan nakon "tuširanja" Arsenala sličnu stvar pokušati i na gostovanju kod Manchester Cityja.

U nedjelju su pak na programu dva neugodna gostovanja za velikane. Manchester United gostuje kod "prvoligaša" Wolverhamptona dok će Liverpool u goste Portsmouthu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!