Nogomet

Momčad kola: "Modri" i "bili" na klupi

Hrvoje Vuković • utorak, 08.11.2005.

Loše predstave Dinama i Hajduka u 15. kolu HNL-a kumovale su izostanku njihovih predstavnika u momčadi kola, no zato su neki drugi klubovi isplivali na površinu. Tako je Rijeka odličnom igrom protiv Osijeka zaslužila tri mjesta, baš kao i Zagreb, dok su ostali "ušićarili" po jednu poziciju...

Slika 5 od 6.

Vratar

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dragan Stojkić (Zagreb): Odlična predstava Zagrebovog vratara protiv Kamen Ingrada okrunjena je s toliko željenom pobjedom gostiju. Stojkić je bio praktički nesavladiv, a nakon njegovih bravuroznih obrana u početku utakmice Zagrebaši su se oslobodili pritiska domaćih i uspjeli povesti s 2:0. Dragan uistinu ništa nije mogao kod Tomićevog pogotka za smanjenje prednosti, no zato je fenomenalnom obranom Lakićevog udarca dvije minute prije kraja spasio sva tri boda i zaslužio izbor u prvih 11.

Obrana

Safet Nadarević (Zagreb): Jedna od najčvršćih karika u Zagrebovoj formaciji bila je Safet Nadarević. Stoper "pjesnika" odlično je odradio posao u obrani, posebno u prvom dijelu kada su gosti bili izloženi konstantnom pritisku Veličana, no Nadarević je uvijek bio na pravom mjestu i svojim je jednostavnim riješenjima davao potrebnu sigurnost zadnjoj liniji. Vjerojatno uz Stojkića jedini razlog što Kamen nije poveo već na početku utakmice.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Valerio Balašković (Međimurje): Hajduk je u Čakovcu većim dijelom utakmice ličio na amatersku momčad, a velike zasluge za takvu igru Splićana ima i Valerio Balašković, jedan od glavnih ljudi u obrani Međimurja. Koliko god Hajduk bio u krizi ipak su u goste Međimurju došli kao favoriti, no domaća obrana uglavnom je bez problema riješavala napade "bilih". Osim sjajne igre u zadnjoj liniji, Balašković se iskazao i na gol-liniji kada je izbio Kranjčarov udarac sa same crte i tako spasio bod.

Vedran Ješe (Inter): U blijedoj i nezanimljivoj utakmici Dinama i Intera, Vedran Ješe vjerojatno je jedan od rijetkih koji mogu biti zadovoljni svojim nastupom u tom susretu. Stoper Intera bio je siguran u svakom duelu, a kad Dinamo odigra svoju najgoru utakmicu u sezoni i to protiv posljednjeg na tablici, jasno je kako su se gosti u defanzivnom dijelu izvrsno postavili, onemogućivši "modrima" da stvore kakvu opasnu akciju. Sve u svemu, Ješe se pokazao u najboljem svijetlu, čime je vjerojatno potaknuo razmišljanja u maksimirskom klubu o njegovom vraćanju u "modru" svlačionicu.

Daniel Šarić (Rijeka): Jedan od najaktivnijih u visokoj pobjedi Rijeke nad Osijekom. Osim što je već na startu opasno priprijetio ubačajem koji je krenuo prema golu, Šarić je aktivno sudjelovao i kod izjednačujućeg pogotka, nabacivši Sharbiniju za 1:1, a u apsolutnoj dominaciji domaćina u drugom dijelu izvrsno je odradio svoj posao u obrani te je još imao snage i otići na protivničku polovicu. Daniel je kao i uvijek pretrčao kilometre, uz mnoštvo dobrih poteza, pa bi bio grijeh izostaviti ga iz momčadi kola.

Vezni red

Mario Brkljača (Zagreb): Još jedan od junaka u pobjedi Zagreba bio je Mario Brkljača, veznjak koji je postigao drugi gol gostiju nakon ubačaja Bartolovića. Tim zgoditkom koji se kasnije pokazao odlučujućim, Zagreb je prekinuo dugi post od četiri utakmice bez pobjede, i ponovno se približio Ligi za prvaka. Brkljača je osim pogotka odradio i veliki dio u sredini terena, što je na kraju nagrađeno s tri boda.

Dejan Prijić (Cibalia): Velika partija Dejana Prijića protiv Varteksa gurnula je Cibaliju u Ligu za prvaka. Taj mladi veznjak bio je prvo ime susreta, a svojim je pogotkom, jedinim na utakmici, osigurao sva tri boda svojoj momčadi, koja je do gola, a samim time i pobjede došla s deset igrača što još više govori o veličini ovog rezultata. Osim pogotka, Prijić je desetak minuta kasnije pogodio i gredu te je bio jedan od najopasnijih po gol gostiju, a uz malo sreće mogao je i povećati prednost, no i ovakav učinak sigurno nije "za baciti".

Slika 4 od 5.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Davor Vugrinec (Rijeka): Već pomalo "dosadni" Vugrinec skupio je čak šest nastupa u prvih 11 u devet kola, no u kakvoj je trenutno formi sumnjamo da će stati na jednoznamenkastom broju. "Vuga" se razmahao i protiv Osijeka, bio (kao i uvijek) glavni kreator i mozak svih akcija, a svoju odličnu igru okrunio je naravno i pogotkom, petim u prvenstvu. Davor, sigurno jedan od najboljih veznih igrača u HNL-u, tako je odigrao veliku ulogu u dizanju Rijeke iz mini krize te pokazao kako je Elvis Scoria odlično utrenirao momčad ; neki bi rekli toliko dobro da im poslije njega više niti ne treba gazda.

Drago Papa (Kamen Ingrad): Unatoč tome što je njegova ekipa izgubila u ovom kolu, Drago Papa ugurao se u prvu momčad i to zahvaljujući odličnoj igri na desnoj strani. Baš kao i Vugrinec, i Papa oduševljava svojim partijama u posljednje vrijeme, zbog čega se već šesti put našao u prvih 11. Dragini ubačaji naišli su na "plodno tlo" u 67. minuti, kada je njegovu asistenciju iskoristio Tomić za smanjenje vodstva, no to je ipak bilo premalo za nešto više od minimalnog poraza.

Napad

Slika 2 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ahmad Sharbini (Rijeka): Još jedan riječki biser koji ove godine igra u životnoj formi je Ahmad Sharbini. ovaj hrvatski mladi reprezentativac sirijskih korijena protiv Osijeka je dodao još dva pogotka na svoj konto, od kojih je prvi bio sjajan volej s 15-ak metara, dok je drugi bio prizeman udarac s nešto veće udaljenosti. Nakon što je odradio većinu posla za preokret njegovi kolege dovršili su posao, a Sharbini je s osam pogodaka zasjeo na treće mjesto na ljestvici strijelaca.

Asim Šehić (Pula): Rastrčani Šehić ponovo je donio pobjedu protiv vrlo neugodnih gostiju iz Koprivnice. Bila je dovoljna jedna greška Dalibora Poldrugača i brzi napadač iskoristioje asistenciju Rivića i nemilosrdno zakucao za 1:0. Nakon zgoditka Šehić se još jednom sjurio u protivnički 16-erac, no njegov udarac otišao je preko vrata, srećom, bez posljedica za pulsku momčad koja se vrlo dobrim igrama u posljednje vrijeme približila sredini ljestvice.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!