Tenis

Davidenko prekinuo hrvatski niz

Hrvoje Vuković • utorak, 17.01.2006.

Nakon savršenog starta naše australske ekspedicije, drugi dan Australian Opena ipak je bio koban za jednog od hrvatskih putnika down under. Peti nositelj Nikolaj Davidenko namučio se protiv Ive Karlovića, no ipak do iznenađenja nije došlo...

Ivo Karlović nije uspio napraviti podvig i skratiti ljetovanje petom nositelju Nikolaja Davidenka. Iako je zadržao Rusa na terenu tri sata i 20 minuta, Hrvat je napustio stadion pognute glave i tako postao prvi naš predstavnik koji se oprostio od turnira. Sam meč počeo je baš kao i svi ostali u kojima "div sa Šalate" stoji s druge strane mreže, dakle razornim servisima. No, niti Davidenko nije ostao dužan i prvi set se lagano kretao prema već toliko puta odigranom scenariju kada je Karlović u pitanju - tie-breaku.

Ipak, u samoj završnici naš tenisač gubi presudni servis i Rus dolazi do prednosti od 1:0 u setovima. Ivo ne gubi glavu i u drugoj dionici susreta oduzima servis svom protivniku. Naravno, takvu prednost naš tenisač rijetko kada propušta i nakon sat i pol igre rezultat je izjednačen.

Treći set, obilježen sigurnim servis-gemovima, donio je i naznaku velikog iznenađenja prvog kola. Ivo je još jednom razveselio kockasti dio publike, zadržavši break prednosti nad Nikolajem koji mu je donio preokret i doveo ga na svega jedan set od fantastičnog podviga. Ipak, taj set ostao je samo neostvareni san.

Ruski tenisač u četvrtom je setu nakon neizvjesne borbe ponovno u samoj završnici slomio Karlovića i odnio set, da bi u petom na samom početku napravio 3:0 i praktički osigurao prolazak u drugo kolo. Zanimljivo, iako je odigrao pet setova Ivo danas nije došao niti do jednog tie-breaka, ali baš kao i puno pota tijekom njegove karijere skupo su ga koštale njegove 62 neprisiljene pogreške prema Davidenkovih 29.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!