Rukomet

Šola - Lapajne Zagrebov vratarski tandem

Mario Protulipac • ponedjeljak, 23.01.2006.

Vlado Šola od jučer je član Rukometnog kluba Zagreb. Dvogodišnju vjernost aktualnom prvaku države Šola je potpisao u karlovačkom hotelu Korana - Srakovčić gdje se trenutno na pripremama nalazi rukometna reprezentacije Hrvatske.

Odluka Šole nije novost. Najbolji hrvatski rukometni vratar još u ljeto odlučio je da će karijeru skončati u Hrvatskoj. Najveći "navijač" Šolina povratka je njegova supruga, kojoj je nakon jedanaest godina "pečalbarenja" očito dosadilo mijenjanje europskih destinacija. Šola je istakao kako je došao u klub s velikim ambicijama i klub koji je na pravom putu da se vrati u sami europski vrh. Direktor Bartol Kaleb je dodao kako je dolazak Šole samo prvi korak u vraćanju na staze europske slave, te da očekuje do ljeta potpise još dvojice ili trojice hrvatskih reprezentativaca.

Što se tiče postojećeg igračkog kadra, 30. lipnja ističe ugovor Kalebu, špoljariću, Blažičku i Vukoviću. Dok će s prvom dvojicom klub pregovarati, za Vukovića je Kaleb bio decidiran. "Iscrpili smo sve pregovore i nakon 30. lipnja stisnut ćemo si ruke i pozdraviti se. Vuković ima druge ambicije i ne računamo na njega iduće sezone", rekao je Kaleb. Svi ostali igrači "Zagreba" su pod ugovorom.

Što se tiče vratara, ugovore imaju Šola i Lapajne. Kaleb u slučaju Blažička nije bio isključiv, ali se čitajući između redaka dalo naslutiti da će Nikola Blažičko prije ljeta ipak potražiti drugi klub. "U velikim klubovima običaj je da imaju jaki par vratara, dok je treći obićno vratar nešto slabije kvalitete, ustvrdio je Kaleb. teško je vjerovati da bi Blažičko pristao na "trećerazredni" vratarski ugovor, niti bi za reprezentativnog vratara bilo oportuno sjediti u sjeni Šole i Lapajnea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!