Tenis

Goranu pobjeda i prvo mjesto

Ivor Krapac • nedjelja, 30.10.2005.

Goran Ivanišević obilježio je prvu punu sezonu na Delta Touru prvaka, nekadašnjem Senior Touru, prvim mjestom ljestvice najboljih "seniora" svijeta. Najveći hrvatski tenisač svih vremena osigurao je vrh pobjedom u Essenu, na pretposljednjem turniru sezone...

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Petrinović

Goran je ovog tjedna slavio sa sve četiri pobjede. U skupini je bio bolji od Petra Korde (6:2, 6:4), Andersa Jarryda (7:5, 6:4) i Jima Couriera (4:6, 6:4, 12-10) i tako osigurao finalni ogled s Johnom McEnroeom.

U današnjoj borbi za naslov Goran je "sredio" velikog Amerikanca sa 6:3 i 6:4, došavši do svog trećeg ovogodišnjeg naslova na Touru legendi. Prvi se dogodio u travnju u Hong Kongu, a drugi ranije ovog mjeseca u Eindhovenu.

Vezane vijesti

Ivanišević je osigurao naslov najboljeg u sezoni i prije Mastersa u londonskom Royal Albert Hallu, na kojem neće nastupiti. Masters je na rasporedu 29. studenog - 4. prosinca, a Goran će u tom razdoblju biti u Bratislavi, na susretu Slovačke i Hrvatske u finalu Svjetske skupine Davis Cupa.

Osim već standardne uloge pomoćnika Nikoli Piliću, koju je imao i u polufinalu protiv Rusa, najveći hrvatski tenisač svih vremena će protiv Slovaka najvjerojatnije biti i u statusu četvrtog igrača u momčadi, spreman pomoći u parovima ukoliko se to pokaže potrebnim. Pobjede u Eindhovenu i Essenu potvrđuju da je u dobroj formi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!