Tenis

Beck i dalje pod upitnikom

Ivor Krapac • ponedjeljak, 28.11.2005.

Stanje Karola Becka i dalje je glavna nepoznanica u slovačkom sastavu uoči predstojećeg vikenda i ogleda s Hrvatskom u finalu Svjetske skupine Davis Cupa. Drugi slovački "reket" još nije sasvim spreman nakon ozljede koljena, a muči ga i bol u laktu, tako da bi izbornik Miloslav Mečíř u drugom singlu mogao koristiti iskusnog Karola Kučeru...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Nekadašnji Top 10 igrač će se u susretu s Hrvatskom oprostiti od profesionalnog bavljenja tenisom, a prvotna predviđanja stavljala su ga u status četvrtog igrača, iza Dominika Hrbatýja, Becka i Michala Mertiňáka, koji će nastupiti u parovima. No, Beckovi problemi mogli bi značiti da će 31-godišnji Kučera imati važniju ulogu.

Kučera je spreman i na takav rasplet, a za potvrdu solidne forme poslužila je informacija iz slovačkog tabora o pobjedi nad Hrbatýjem u trening-meču. Ipak, veliki minus najiskusnijeg slovačkog tenisača je ova sezona na ATP Touru - nije igrao puno, a ubilježio je samo tri pobjede u osam mečeva i pao na tek 297. mjesto Entry liste. Nije ga uputno podcijeniti, no s nastupom takvog Kučere hrvatske šanse za ukupnu pobjedu bi svakako bile još veće.

Dok se Slovaci brinu oko toga tko će igrati u drugom singlu i u paru s Mertiňákom (Hrbatý ili Beck), u hrvatskom taboru nema problema s ozljedama, a raspoloženje je tradicionalno dobro.

Osim ovogodišnjih Davis Cup "starosjedilaca" Ivana Ljubičića, Marija Ančića i Ive Karlovića, u punom pogonu je i Goran Ivanišević, koji, prema izvještajima s treninga, izgleda kao da nije ni bilo stanke nakon prošlogodišnjeg oproštaja od ATP Toura. Ukoliko se ukaže potreba, bit će to još jedan adut u ruci izbornika Nikole Pilića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!