Tenis

Pobjednici Davis Cupa na Indoorsu

Ivor Krapac • utorak, 06.12.2005.

Nezaboravno finale Davis Cupa je iza nas, a nova teniska uzbuđenja nisu daleko. Danas je održano prvo javno predstavljanje Zagreb Indoorsa, koji se nadovezuje na tradiciju nekadašnjeg hrvatskog dvoranskog ATP turnira, a prvo izdanje doživjet će 30. siječnja - 5. veljače iduće godine. Glavni "magnet" za gledatelje bit će nastup pobjednika Davis Cupa...

Uvod u "lansiranje" novog, 323.250 eura vrijednog ATP turnira ispisan je u Bratislavi i teško je mogao biti ljepši. "Prvo bih izrazio zadovoljstvo što smo se danas našli ovdje i što smo u tako jakom sastavu", kazao je Branko Horvat, direktor zagrebačkog Indoorsa, koji je imao čast na prvoj pressici pozdraviti tri pobjednika Davis Cupa - Gorana Ivaniševića, Ivana Ljubičića i Marija Ančića.

Slika 2 od 3.
Foto: FaH

"Nakon što sam godinama radio na organizaciji turnira i nakon što smo, s nastupima Ivaniševića i Ljubičića u protekle dvije godine, dostigli vrh sa zagrebačkim Challengerom, bilo je logično da sada napravimo i korak više", nastavio je Horvat: "U dobivanju turnira su nam puno pomogli naši igrači, Ivan svojim igrama i dobrim kontaktima na ATP Touru, Ančić i Ivo Karlović odličnim rezultatima u dvorani... Drago mi je i da se Goran priključio organizaciji turnira i da će mi biti suradnik."

"Zasad možemo najaviti nastup svih naših najboljih igrača, bez kojih ovaj turnir ne bi imao smisla. Nadam se da će se i Goran uključiti na neki način", rekao je direktor Indoorsa, dodavši i nekoliko tehničkih detalja. "Glavno igralište bit će Ledena dvorana Doma sportova, a zasad nam glavni problem predstavlja pronaći dvoranu za održavanje kvalifikacija, obzirom da će u Domu sportova biti stolnotenisači i da ćemo Dvoranu II imati na raspolaganju tek u ponedjeljak poslijepodne ili utorak ujutro. Pokušat ćemo dogovoriti rezerviranje Odbojkaškog doma na sedam dana, dok će još jedno rezervno igralište vjerojatno biti na terenima TK Zagreb", zaključio je Horvat.

Gorana Ivaniševića čeka uloga zamjenika direktora turnira, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakanio mu je prepustiti i svoju ulogu predsjednika Organizacijskog odbora.

"Više ni sam ne znam što sam sve sada, fali mi još samo da me proglase za šefa press-centra", našalio se Goran, dodavši da se vjerojatno neće dogoditi ono što Branko Horvat priželjkuje - da ga vidimo i na terenu: "Ne vjerujem da ću igrati, dogodine se vraćam svojim 'starcima' na Senior Touru."

Tradiciju hrvatskog pobjeđivanja na Indoorsu, koju je Goran započeo osvajanjem sva tri izdanja nekadašnjeg dvoranskog turnira, morat će nastaviti netko drugi: "Nadam se da će netko od naših produžiti moj niz, a bitno je i što ćemo moći dodijeliti pozivnice onima koji tek dolaze; Marinu Čiliću, primjerice."

Slika 1 od 2.
Foto: FaH

Ivan Ljubičić ove je godine uzeo trofej na jubilarnom desetom zagrebačkom Challengeru, a uloga favorita i glavne zvijezde mogla bi mu pripasti i na novom, jačem turniru u hrvatskom glavnom gradu: "Moram istaknuti da je ovaj turnir tek prije dva tjedna dobio potvrdu u kalendaru i da vremena za organizaciju ima jako malo - a ekstremno je teško pripremiti događaj takvog ranga. Svi trebamo podržati ekipu koju čeka puno posla, a osobno se nadam da će moj nastup privući publiku, eventualno i nekog novog sponzora. Naravno, i da ćemo slaviti hrvatsku pobjedu."

"Ovo je ogromna stvar, ne samo za tenis, već za kompletni hrvatski sport", kazao je Mario Ančić, spomenuvši i skijašku utrku Svjetskog kupa koja će se održati nešto ranije: "Nadam se da će ovaj turnir imati bogatu tradiciju i da će trajati dugo i, kao što je Goran već rekao, da će se nastaviti hrvatska tradicija pobjeđivanja na Indoorsu."

Nastup Ljubičića, Ančića i Ive Karlovića, uz još poneki wild-card za domaće igrače, zvuči kao dobra pozivnica za posjet Domu sportova krajem siječnja i početkom veljače. O zvučnijim stranim imenima više će se znati nakon 19. prosinca i roka za prijave igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop tema
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!