Tenis

Kostanić projurila, tenisači doznali suparnike

Ivor Krapac • subota, 31.12.2005.

Jelena Kostanić nije imala osobito težak posao u prvom kolu kvalifikacija 145.000 $ bogatog WTA turnira u novozelandskom Aucklandu. Prvopostavljena hrvatska predstavnica proslavila je 6:1 i 6:3 protiv 19-godišnje Čehinje Barbore Strycove, nekad najbolje svjetske juniorke, a danas 137. tenisačice svijeta...

U drugom kolu Jelena ide na Južnoafrikanku Natalie Grandin (163.), koja je na startu sa 6:3 i 7:5 svladala Njemicu Kristinu Barrois.

Mario Ančić i Ivo Karlović otvorit će sezonu u Australiji, na 419.000 $ vrijednom ATP turniru u Adelaideu. Mario je četvrti nositelj, a u prvom kolu čeka ga Francuz Arnaud Clement, finalist Australian Opena 2001., koji je, međutim, u međuvremenu potpuno izgubio tadašnju formu, neuvjerljivo odigrao prošlu sezonu i pao na 69. mjesto Entry liste.

"Karlov" suparnik bit će osmopostavljeni Argentinac Juan Ignacio Chela (40.), kojeg je dosta namučio u jedinom dosadašnjem međusobnom susretu, u četvrtfinalu Davis Cupa 2002. na crvenoj zemlji Buenos Airesa. Chela je tada, u statusu velikog favorita, okrenuo nakon izgubljenog prvog seta, slavivši s 5:7, 6:4, 6:4 i 6:2.

Ivan Ljubičić počinje u Indiji, kao prvi nositelj 400.000 $ vrijednog ATP turnira u Chennaiju. "Ljubo" je u glavni ždrijeb ušao naknadno, s wild-cardom, uz poziv organizatora nakon otkaza Rafaela Nadala zbog ozljede stopala, a u prvom kolu susrest će se sa Španjolcem Guillermom Garcijom-Lopezom, 91. na svijetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!