Vodeni sportovi

Draganja ipak postaje Kataranin

Bernard Jurišić • četvrtak, 01.12.2005.

Čini se da će "sapunica" oko Duje Draganje ipak loše završiti za hrvatski sport. Nakon nekoliko mjeseci natezanja i rastezanja, Duje će po svoj prilici na kraju ipak prihvatiti ponudu iz Katara...

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Kap koja je kod obitelji Draganja prelila čašu strpljenja, vjerojatno je priča s Croatia osiguranjem koja se provlačila prošlih dana. Naime, ugledna hrvatska osiguravateljska tvrtka ponudila je Draganji sponzorski ugovor od 200.000 USD, da bi se kasnije u priči pojavila cifra od 800.000 USD koje je ta tvrtka navodno trebala osigurati.

Iz Croatia osiguranja objavili su da ne mogu uložiti toliko novca u Draganju, da bi se kasnije ispostavilo da je tu brojku netko "izmislio" i da je riječ bila zaista od 200.000 USD.

Draganji Katar nudi sjajne financijske uvjete i žele ga pod svojom zastavom već na Sveazijskim igrama kojima su domaćini sljedeće godine. Duje će u Kataru zasigurno zaraditi puno novca, koje u Hrvatskoj ne bi mogao, no "kod kuće" će izgubiti neke puno drugačije stvari. Mnogi će reći i - važnije.

Bez obzira radilo se o Draganji, Pešalovu, Da Silvi, Navratilovoj, Dušebajevu..., teško je ne zapitati se gdje sve to skupa vodi? Koliko je "sportski" što reprezentacije sve više nalikuju klubovima, a nacionalnost postaje nešto što je lako kupiti, prodati i unovčiti...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!