Sportnet

Birajte sportašicu godine

Bernard Jurišić • srijeda, 28.12.2005.

I ove godine Sportnet.hr organizira izbor za najbolje sportaše godine. Za razliku od većine drugih izbora, mi smo i ove godine odabir prepustili vama, navijačima i ljubiteljima sporta. Ove godine birat ćete u četiri kategorije...

Od ove godine birat ćemo najbolje u četiri kategorije: najbolja sportašica, najbolja momčad ili ekipa (zajedno), najbolji trener i najbolji sportaš. Treći izbor zasigurno će biti na najmasovniji, jer iz godine u godinu i broj čitatelja Sportneta značajno raste.

Dakle, na vama je da odaberete najbolju hrvatsku sportašicu u 2005. godini. Nominirane su:

Slika 2 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Vezane vijesti

TAMARA BOROŠ (stolni tenis): Tamara je stalni sudionik ovih izbora i zasigurno jedna od najvećih hrvatskih sportašica u posljednjem desetljeću. Ove godine suvereno je osvojila zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na MI u Almeriji. Bila je u puno završnica najjačih svjetskih ITTF turnira, a kruna godine stigla je osvajanjem titule europske prvakinje u paru s Rumunjom Steff. Na istom EP u pojedinačnoj konkurenciji došla je do polufinala.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Raguž

SANJA JOVANOVIĆ (plivanje): Najbolja hrvatska plivačica, vladarica gotovo svih disciplina u našoj zemlji i nekoliko državnih rekorda, imala je također vrlo uspješnu postolimpijsku godinu. Plivala je finale na 200 leđno na EP u kratkim bazenima i osvojila 5. mjesto u Europi na 50 leđno na istom natjecanju. Na MI je Hrvatskoj donijela dvije medalje, srebro na 50 leptir i broncu na 200 leđno.

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

JANICA KOSTELIĆ (skijanje): Kao što je gomila odličnih košarkaša bila u sjeni "ere Michaela Jordana", tako je i većini ne samo hrvatskih, nego i svjetskih sportašica, veliki problem nositi se s rezultatima i mogućnostima Janice Kostelić. Nakon operacija i puno zdravstvenih problema, u 2005. godinu ušla je "vidjeti gdje je", a došla je na samo devet stotinki sekunde (!) od osvajanja Svjetskog kupa. Postala je trostruka svjetska prvakinja (u spustu, slalomu i kombinaciji), ostvarila svoju prvu pobjedu u veleslalomu u Svjetskom kupu i dokazala da je najraznovrsnija skijašica i jedna od najboljih svjetskih sportašica uopće.

Slika 4 od 5.

MIRNA RAJLE-BROĐANAC (veslanje): Mirna je već duže vrijeme najbolja hrvatska veslačica, nedodirljiva u jednosjedu u domaćoj konkurenciji, a ove sezone stiglo je i zlato na MI. Pobijedila je u regati Svjetskog kupa u Münchenu i doveslala do polufinala SP u Japanu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Top tema

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!