Tenis

Otišao i Pilić

Bernard Jurišić • četvrtak, 12.01.2006.

Nevjerojatne stvari događaju se hrvatskom tenisu samo mjesec i pol dana nakon osvajanja Davis Cupa. Nakon što je Goran Ivanišević objavio da ga izbornička funkcija više ne zanima, isto je predsjedniku HTS-a rekao i Nikola Pilić...

Nakon što je Goran neobjašnjivo "kliznuo" i objavio da se više nema namjeru vraćati u hrvatski tenis, sličnu stvar će vjerojatno napraviti i Pilić.

Slika 1 od 2.
Foto: Ante Đorđević

Ivanišević je otišao zbog neostvarene želje da Davis Cup reprezentaciju vodi samostalno, bez "tutorstva" Nikole Pilića. Što se u njemu "slomilo", da je nakon odlične dosadašnje suradnje tražio da se Pilić potpuno povuče, zasad nije jasno nikomu osim njemu samom. Jer jednostavno - nije objasnio.

S druge strane, Ivan Ljubičić i Mario Ančić javno su rekli da im je u reprezentaciji važniji Ivanišević, nego Pilić, što je legendarnog izbornika, vlasnika četiri Davis Cup "salatare", logično dirnulo "u žicu".

Stoga je i Pilić odlučio otići, a tko će povesti reprezentaciju u obranu naslova u veljači protiv Austrije, nije poznato. Predsjednik HTS-a Radimir Čačić prolongirao je sve javne istupe iza 16. siječnja, kad će se sastati Upravni odbor i presjeći sva naklapanja o budućnosti naše reprezentacije.

U svakom slučaju, mučna i ružna situacija bacila je malu sjenu na veliku tenisku 2005. godinu. Od dojučerašnjih "slatkih briga", dva čovjeka koja su bili vrhunski autoriteti u hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji, došli smo u situaciju da više nemamo ni jednoga.

Što bi se tek dogodilo da smo ispali u prvom kolu Davis Cupa? Da nemamo igrače kakve imamo? Zar je moguće da će se upropastiti nešto ovako zdravo i kvalitetno? Ili je ljudska taština ovog puta snažnija od sportske ambicije i nacionalnog ponosa?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!