Tenis

Tenisači i Snježna kraljica

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 16.01.2006.

Gotovo mjesec dana trajao je Sportnetov odabir sportskih osoba koje su obilježile 2005. godinu. U izboru koji je prepušten vama, navijačima i čitateljima Sportneta, pobjede su, usprkos snažnoj konkurenciji, odnijeli tenisači i "Snježna kraljica"...

Sportnet.hr je i ove godine organizirao izbor za najbolje hrvatske sportaše, sportašice, momčadi i trenere. U njemu ste svoj glas mogli dati vi, navijači i čitatelji Sportneta, bez obzira na kojoj strani svijeta se nalazili.

Zbog toga je naš izbor i posebno značajan, jer je omogućio brojnim hrvatskim navijačima unutar i izvan granica Lijepe naše, da daju svoj glas najboljima. A najbolji su sljedeći:

Slika 3 od 4.
Foto: Ante Đorđević

Vezane vijesti

NAJBOLJI SPORTAŠ 2005: IVAN LJUBIČIĆ
Dvojbi nije bilo ni jednog trenutka, Ivana Ljubičića mogli smo proglasiti i bez izbora. Dvije ATP titule i još šest finala, 11 pobjeda u Davis Cupu i visoko podignut pokal, rezultati su za povijest. Ljubičić je osvojio 79% vaših glasova, iza njega su se poredali Ivano Balić (12%), Dado Pršo (5%) i Nikola Vujčić (4%).

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

NAJBOLJA SPORTAŠICA 2005: JANICA KOSTELIĆ
Tri svjetska zlata i drugo mjesto u Svjetskom kupu bili su jasna prevaga za najbolju hrvatsku sportašicu svih vremena. Za nju je glasovalo vas 86%, a preostale tri djevojke ostale su daleko iza. Tamara Boroš je osvojila 7% glasova, Mirna Rajle-Brođanac 4%, Sanja Jovanović 3%.

Slika 4 od 5.
Foto: Ante Đorđević

NAJBOLJA MOMČAD (EKIPA) 2005: TENISKA REPREZENTACIJA
Osvajanje Davis Cupa bio je zasigurno najveći doseg hrvatskog sporta u 2005., što je jasno stavljalo tenisače u ulogu glavnih favorita. Iako su imali zaista žestoku konkurenciju, osvojili su 69% vaših glasova, rukometna reprezentacija je dobila 18%, nogometna 13%.

Slika 2 od 2.
Foto: Darko Kraljević

NAJBOLJI TRENER 2005: NIKOLA PILIĆ
U ovoj kategoriji bilo je najviše neizvjesnosti, jer se zaista bilo teško odlučiti između četvorice velikih stručnjaka s vrhunskim rezultatima. Ipak, tenis je i ovdje pobijedio. Izbornik Davis Cup reprezentacije Nikola Pilić osvojio je 37% glasova, Ante Kostelić 22%, Zlatko Kranjčar 21%, a Lino Červar 20%.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!