Tenis

Ljubičić izbornik protiv Austrije, vraća se Goran?

Bernard Jurišić, Ivor Krapac • ponedjeljak, 16.01.2006.

Za današnji dan zakazano je rješavanje pitanja izbornika hrvatske Davis Cup reprezentacije u ovoj godini. Nakon ružnih vijesti prošlih tjedana, iz HTS-a su ipak stigle optimističnije vijesti, a cijela priča mogla bi dobiti pozitivan epilog...

Prema informacijama iz HTS-a, gdje je održana sjednica Upravnog odbora, Hrvatsku će u obranu naslova u Davis Cupu povesti - Ivan Ljubičić.

Slika 1 od 2.
Foto: Ante Đorđević

Najbolji hrvatski tenisač u 1. kolu protiv Austrije imat će ulogu igrača/izbornika, a Savez će mu osigurati podršku u ljudstvu i svemu što mu bude potrebno. "Ljubo" je pristao na ovu odluku, a slažu se i druga dva još uvijek aktivna reprezentativca iz pobjedničke momčadi iz Bratislave, Mario Ančić i Ivo Karlović.

Vezane vijesti

No, bolji dio informacije govori da bi mu se u Grazu mogao pridružiti i - Goran Ivanišević. Naime, predsjednik HTS-a Radimir Čačić najavio je da će 21. siječnja obaviti razgovor s Ivaniševićem, koji je, čini se, ipak "omekšao" svoj stav od prije nekoliko dana, kad je izjavio da "zauvijek odlazi iz hrvatskog tenisa".

Ukoliko Ivanišević pristane na uvjete koje će mu Savez ponuditi, bit će mu ostavljena mogućnost da vodi momčad već u Grazu, no realnije je očekivati da će preuzeti reprezentaciju od 2. kola. Naravno, pod uvjetom da Ljubičićeva "dvostruka misija" protiv Austrije prođe pozitivno. Goran sada ima maksimalno otvorena vrata za potpunu samostalost u radu, u čemu će ga, kako je kazao Čačić, poduprijeti i Savez i igrači.

Ivaniševićeva odluka tek se čeka, a Ljubičićev izbor za dužnost igrača/izbornika u Grazu ukratko je obrazložio Nikica Nadali, predsjednik Stručne komisije HTS-a: "Nismo htjeli instalirati na klupu nekoga tko nije vezan uz momčad, jer bi pri eventualnom tijesnom rezultatu u Austriji u najvažnijim trenucima moglo biti kontraproduktivno ako svi nisu na istoj valnoj dužini."

Što se tiče Nikole Pilića, prema riječima predsjednika HTS-a on je ostao pri odluci da ne želi više voditi Davis Cup reprezentaciju, no ponudio je svoje usluge u nekom drugom obliku, posebno glede rada s mlađim kategorijama. Vrata Saveza su mu otvorena.

Ukoliko se sve rasplete kako predsjednik Čačić najavljuje, bit će to idiličan i sretan kraj priče koja je nekoliko tjedana zamarala hrvatsku tenisku javnost. Predsjednik HTS-a dodao je da su Ivanišević i Pilić zadržali odnos pun uvažavanja, istaknuvši još jednom tezu da su u svemu najnegativniju ulogu odigrali novinari, točnije - novinski tekstovi. No, bliže istini ipak je da su u ovoj nepotrebnoj nesuglasici pogriješili svi; mediji mogu imati (i imaju) utjecaj, ali ipak ne vode Savez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!