Rukomet

Mirko Alilović uskoro u hrvatskom dresu

Bernard Jurišić • petak, 20.01.2006.

Nakon Denisa Buntića, uskoro bi Izviđač iz Ljubuškog mogao "regrutirati" još jednog mladog rukometnog reprezentativca Hrvatske. Na vrata ponajbolje svjetske rukometne momčadi kuca perspektivni 20-godišnjak Mirko Alilović...

Slika 1 od 2.

Mirko Alilović bio je zvijezda prošloljetnog prijelaznog roka u BiH, kada je dres Izviđača iz Ljubuškog zamijenio dresom španjolskog prvoligaša Ademara iz Leona.

U bivšem klubu Petra Metličića, mladi vratar se nametnuo već u prvoj sezoni i imao nekoliko odličnih predstava u tamošnjim natjecanjima. Njegove obrane zamjetio je i naš reprezentativni stožer, posebno nakon Alilovićeve izjave kako mu je "životni san zaigrati u hrvatskom dresu".

Izbornik Lino Červar vjerojatno bi ga pozvao već na pripreme za Europsko prvenstvo u Švicarskoj, no prepreka je bila činjenica da je 20-godišnji Ljubušak prije dvije godine nastupio u dresu BiH. Prema pravilniku EHF-a, Alilović će morati pauzirati od reprezentativnih nastupa još ovu godinu, a već sljedeće godine mogao bi se naći na popisu onih koji će na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj braniti srebro iz Tunisa.

Slika 2 od 3.

Alilović je i zagrebački student, a već je prošle godine proživio lavinu uvreda u BiH, odlukom kako želi igrati za Hrvatsku. Na medijske kritike iz Sarajeva, Alilović je odgovorio: "Zar ja nemam pravo odabrati za koga ću igrati? Imam hrvatsku putovnicu, želim igrati za Hrvatsku i tko me može prisiliti da igram za BiH? U Rukometnom savezu BiH nitko nije htio sa mnom razgovarati, samo prijete kaznama. Imam strpljenja, odradit ću još godinu dana pauze i onda očekivati poziv hrvatskog izbornika", rezolutan je jedan od najboljih mladih vratara španjolske lige.

Kako bi za 38-godišnjeg Vladu Šolu Europsko prvenstvo u Švicarskoj moglo značiti i oproštaj od reprezentativnog dresa, Alilović bi, uz Venija Loserta, mogao predstavljati budućnost među našim reprezentativnim vratnicama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!