Tenis

Ljubičić u četvrtfinalu!

Bernard Jurišić, Ante Đorđević • nedjelja, 22.01.2006.

Ivan Ljubičić nastavlja u impresivnom stilu juriti prema završnici Australian Opena. Nakon što je ulaskom u osminu finala ubilježio svoj dosad najbolji rezultat na Grand Slamu, danas je otišao i korak naprijed. Pobijedio je Šveđanina Thomasa Johanssona 6:2, 6:4, 6:4 i ušao među najboljih 8 na Australian Openu...

Ivan Ljubičić ni za svog najboljeg prijatelja s Toura nije imao milosti. 6:2 6:4 6:4 za manje od dva sata igre odvelo ga je u četvrfinale prvog Grand Slama sezone (prvo četvrtfinale uopće u njegovoj karijeri kad su Grand Slamovi u pitanju), turnira na kojem ove godine još nije izgubio nijedan set!

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Thomas Johansson, pobjednik Australian Opena iz 2002. godine, nije imao nikakvu priliku u ovom susretu. Prvi set Ljubo je ekspresno riješio breakovima u trećem i sedmom gemu za sigurno vodstvo od 5:2. Jedino malo opuštanje kod dva breaka „viška" donijelo je Šveđaninu prvu i zadnju break priliku u cijelom susretu.

No, Ljubo se izvlači i iz te situacije i završava prvi set sa 6:2. Iako je tijekom susreta ukupno servirao jednako as servisa kao i Ivan, dvanaest, Johansson je u ključnim trenucima radio dvostruke pogreške, do kraja susreta imao ih je čak sedam.

Kako glasi "školski" scenarij pobjede? Po break u svakom setu. A drugi i treći set najbolje su pokazali zašto je Ivan danas jedan od najboljih igrača na svijetu. Savršenom lakoćom na svim udarcima i bez imalo problema na svom servisu, s dva breaka, kod 3:3 u drugom te kod 2:2 u trećem setu, priveo je susret kraju.

Slijedi četvrtfinale, u kojem ga čeka neočekivani pobjednik nad Andyjem Roddickom, Cipranin Marcos Baghdatis, nekadašnji prvi junior svijeta i juniorski pobjednik Australian Opena iz 2003. Ivan se s njime susreo jednom, i to baš u 2. kolu Autralian Opena prošle godine, tada je izgubio rezultatom 3:1 u setovima, no danas je to sasvim jedna nova priča. Nakon toga - Nalbandian pa Federer!

Ljubičić nas je svojim igrama posve „razmazio" pa serviranje fraza o dovoljno velikom rezultatu više ne pomaže: već polako razmišljamo o tome kakav bismo mu doček priredili na Zagreb Indoorsu koji počinje za osam dana...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!