Rukomet

Nije išlo niti protiv Koreje

Branimir Korać • utorak, 13.12.2005.

I u drugom nastupu u drugoj rundi Svjetskog prvenstva hrvatske rukometašice upisale su poraz. Nakon poraza od Mađarske dan ranije, danas su hrvatske reprezentativke poražene od uporne Južne Koreje 38:34. Previše pogrešaka i dosta dekoncentracije naših igračica olakšalo je posao Koreji...

Južna Koreja - Hrvatska 38:34 (22:20)
Južna Koreja: Sun-Hee Woo 10, Soon-Young Huh, Gong-Joo Lee 4, Hai-Rim Song 1, Eun-Jung Kim, Cha-Youn Kim 5, Young-Sook Huh 12, Hyun-Ji Yoo, Book-Hye Myoung, Ji-Hey Kang, Im-Jeong Choi 3, Pil-Hee Moon 3.
Hrvatska: Tatari 4, Hrgović, Čop 2, Golubić 5, Arslanagić 4, Pušić 7, Horvat, Pasičnik 7, Popović, Franić 5, Vresk, Pensa.

Obrane
Južna Koreja: Kyeong-Ha Moon 9/36 (1-7m), Min-Hee Lee 0/7.
Hrvatska: Stančin 4/25, Jelčić 4/21.

Sedmerci:
Južna Koreja: 9/9 (Young-Sook Huh 7/7, Im-Jeong Choi 2/2)
Hrvatska: 6/7 (Pasičnik 4/5, Franić 2/2)

Isključenja:
Južna Koreja: 8 minuta (Gong-Joo Lee 2, Hai-Rim Song 2, Cha-Youn Kim 2, Im-Jeong Choi 2)
Hrvatska: 8 minuta (Čop 2, Arslanagić 2+2, Popović 2).

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Nakon drugog kola druge runde Svjetskog prvenstva i ukupno četiri odigrane utakmice s protivnicama u skupini, Hrvatska se nalazi na dnu poretka s nula bodova. Za dno nas je zabetonirao poraz od Južne Koreje 38:34.

Niti u ovom susretu naše igračice nisu razbijene, a ponovo su upisale poraz. Nizozemska, Rusija, Mađarska i Južna Koreja pokazale su puno više koncentracije u završnici i na kraju su slavile.

Ponovo su naše igračice dobro započele susret, držale rezultatsku ravnotežu 50 minuta i onda - pale. Prvih deset minuta igralo se gol za gol. Tada dolazi do petominutne stvaralačke krize u igri hrvatske reprezentacije što brze Korejke kažnjavaju i rade 4:0 za odlazak na 11:7.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Nikica Pušić tada razbija ritam igre Koreje, krade nekoliko lopti i realizira četiri napada te potpomognuta s Tatari i Franić u 23. minuti poravnava na 15:15. Kristina Franić nastavlja gdje je Pušić stala i drži Hrvatsku u igri narednih nekoliko minuta.

Ipak, u završnici poluvremena neugodna krilna igračica Woo te Choi odvode Koreju na poluvremenu do 22:20.

Početkom drugog dijela razigrale su se Maida Arslanagić i Cvita Pasičnik i naše igračice prezimaju inicijativu i kontroliraju rezultat do 47. minute. Tada Koreja preuzima vodstvo, odlazi na plus dva i bez većih problema privodi susret kraju.

Sve je i definitivno riješeno u 57. minuti kada Golubić promašuje s krila, a Moon pogađa za 35:31.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometTop tema
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!