Tenis

Svečani uvod u nedjelju

Ivor Krapac • nedjelja, 04.12.2005.

Prije početka nedjeljnog programa i odluke o ovogodišnjem pobjedniku Davis Cupa, Međunarodna teniska federacija i teniski Hall of fame nagradili su dva sudionika finala u Bratislavi za dugogodišnji uspješni angažman u svojim reprezentacijama...

Slika 1 od 2.
Foto: Ante Đorđević

Goran Ivanišević s hrvatske i Miloslav Mečir sa slovačke strane zaslužili su nagradu "Award of excellence" u Davis Cupu, a kratka svečanost dodjele priznanja održala se na terenu Sibamac Arene na kojeg će ubrzo izaći Ivan Ljubičić i Dominik Hrbaty.

Goran Ivanišević prekinuo je službenu tenisku "mirovinu" kako bi bio član hrvatske momčadi u ovom finalu. Prvi nastup u Davis Cupu imao je još 1988. za tadašnju Jugoslaviju, a nakon hrvatskog osamostaljenja niz godina bio je glavni adut u brojnim pobjedama reprezentacije.

Goranova Davis Cup karijera traje, uz još uvijek postojeću mogućnost nastupa i u ovom susretu. Ukupni dosadašnji omjer pobjeda i poraza mu je 48-15, računajući singl i parove.

Miloslav Mečir, današnji slovački izbornik, igrao je u Davis Cupu u razdoblju od 1983. do 1990. za tadašnju Čehoslovačku. Nastupio je u dva poraza u polufinalu Svjetske skupine, 1985. protiv tadašnje Zapadne Njemačke i godinu kasnije protiv Švedske, a ukupni omjer pobjeda i poraza mu je 23-9 (u singlu i parovima).

Kao izbornik svoje zemlje Mečir je već nadmašio dosege iz igračkih dana i ostat će upisan u povijesti slovačkog tenisa kako god ovo finale završilo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!