Tenis

"Ljubu" slomila bol u vratu

Ivor Krapac, Ante Đorđević • nedjelja, 04.12.2005.

Nije izgledalo dobro, ni približno onom što inače može, no Ivan Ljubičić u susretu s Dominikom Hrbatyjem očito nije ni mogao pružiti više. Razlog je jaka bol u vratu koja mu je jako smetala već prije meča, a nisu pomogle ni tablete protiv bolova. Sportnet.hr iz Bratislave...

"Vrat mi je bio ukočen još ujutro i dugo smo radili na tome da se stanje popravi. Pet minuta do jedan popodne preda mnom je bila odluka igrati ili ne i to mi je bila najteža odluka u karijeri... No, smatrao sam da ipak zaslužujem ovu šansu i ovakav pokušaj", rekao je "Ljubo".

"Borio sam se sam sa sobom, s vratom i želučanim problemima koji su nastali zbog tableta protiv bolova. Nakon prva dva seta otišao sam u WC i povraćao, kad tijelo nije čisto sve izgleda puno teže...", dodao je Ivan.

"Vrat je, pak, najviše smetao kod drugog servisa, nisam mogao bacati lopticu iza glave za svoj uobičajeni kick", nastavio je prvi hrvatski "reket": "Ne kažem da bih dobio da sam bio zdrav, ali bila bi to potpuno drugačija priča."

Ivanova priča o problemima bila je samo dodatak uzbuđenjima tijekom tri sata i 21 minute ovog meča. "Ljubo" je sve što smo vidjeli najbolje opisao rečenicom: "Nisam igrao dobro" - i bio je u pravu, uz takvo izdanje nije ni moglo završiti sretnije.

Prvi hrvatski "reket" bio je na svojoj uobičajenoj razini samo u prvom setu, kojeg je riješio breakom za 2:1. Ostatak je bio preslab za sve raspoloženijeg Hrbatyja, koji je, nakon što je poveo s 2-1 u setovima, vjerojatno mogao sve riješiti i brže. No, malo popuštanje u završnici četvrtog seta, uz izgubljeni servis pri zaostatku od 4:3, koštalo ga je odlaska u odlučujući set.

Tu je sve riješeno u završnici, Slovakovim breakom kod 5:4. Posljednji gem dobro je sažeo sve Ivanove uspone i padove u ovom meču – okrenuo je 0:30, propustio gem-loptu kod 40:30, prošao još nekoliko izjednačenja, od kojih mu je na jednom dosuđen dvojbeni aut nakon neobranjivog prvog servisa... Sve je završilo na treću Hrbatyjevu meč-loptu, za povratak Slovaka u potpuni egal u ovom finalu.

Odluka je na Mariju Ančiću i Michalu Mertinaku, koji će zaokružiti dugi i uzbudljivi vikend u Bratislavi.

Dominik Hrbaty (Slovačka) - Ivan Ljubičić (Hrvatska) 4:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!