Nogomet

U Veliku po sva tri boda

Ivana Jurica • petak, 15.09.2006.

Nakon što su u subotu na domaćem terenu u posljednjim minutama utakmice savladali Cibaliu i stigli do treće ovosezonske pobjede, nogometaše Šibenika sutra čeka gostovanje u Velikoj kod Kamen Ingrada...

Slika 1 od 1.

Raspoloženje u ova dva tabora je različito. Dok Kamen Ingrad čeka prvu ovosezonsku pobjedu i pokušaj bijega sa dna tablice, ''modri'' sa Šubićevca su uvjereni da će domaći još malo pričekati na prvu pobjedu jer će bodovi nakon posljednjeg zvižduka suca put Šibenika. Ne želeći umanjiti vrijednost momčadi koju trenira Ante Čačić, Šibenčani smatraju da su bolja momčad i to će sutra nastojati dokazati i na terenu. U optimiste svakako spadaju i šibenski navijači Funcuti, koji su uvjererni da će nakon tri boda iz Velike u subotu na Šubićevcu pasti i Ćirin Zagreb.

Biti će to utakmica u kojoj će Šibenčani igrati hrabro i napadački, onako kako uvijek igraju, a što su uostalom zorno pokazali i u Maksimiru kada su prvaku Dinamu postigli tri pogotka. Najveće opasnosti obrani Kamena (obrani koja je u šest kola primila čak šesnaest golova, najviše u ligi) zasigurno će stvarati Ante Rukavina, koji nakon četiri pogotka u tri utakmice već dva kola nije postigao gol. Možda ga opet krene već u Velikoj. U posljednjim utakmicama razigrao se i Marko Kartelo, a navijači još uvijek očekuju prave igre Dražena Govića, onakve kakve je prikazivao dok je Šibenčane predvodio u drugoligaškoj konkurenciji.

U sastav se, nakon propuštene utakmice sa Cibaliom zbog ozljede, vraća pouzdani stoper Boris Raič. No, lista ozlijeđenih nikako da se zaključi pa da trener Pudar napokon ima sve igrače na raspolaganju. Uz vratara Ivicu Matasa i talentiranog sedamnaestogišnjaka Matu Maleša, novi na listi ozlijeđenih je stasiti Duje Špalj.

Kamen Ingrad i Šibenik do sada su se sastali četiri puta dva su susreta završila remijem (1:1), jednom je slavio Šibenik (1:0), dok je u posljednjoj međusobnoj utakmici slavio Kamen Ingrad u Velikoj sa uvjerljivih 4:0 (dva pogotka Joška Popovića, po jedan Krunoslava Rendulića i Marija Garbe). Za Šibenik su u toj utakmici nastupila i dva današnja igrača, Boris Raič i Gordon Schildenfeld.

Nakon utakmice s Kamenom za Šibenik slijede pravi testovi njihove vrijednosti. Utakmice sa suparnicima približnih kvaliteta uglavnom su riješili u svoju korist, dok će utakmice sa Zagrebom, Rijekom, Hajdukom i Varteksom (sa Zagrebom i Hajdukom kući) pokazati da li je ova momčad sposobna zadržati mjesto u sredini ljestvice i tako spriječiti da Šibenik u posljednjim kolima rješava svoj status.

I za kraj informacija da su Šibenčani zamolili Čakovčane da se njihova utakmica šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa ne odigra 20. rujna kao što je bilo predviđeno, već da se premjesti u vrijeme kada je stanka zbog nastupa reprezentacije. Čakovčani su pristali na zamolbu Šibenčana, no, konačan odgovor na ovu zamolbu dati će čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!