Nogomet

Roma i Palermo na vrhu

Bojan Poturica, Leo Tomašević • nedjelja, 17.09.2006.

U susretima 2. kola talijanske Serie A, Roma je pobijedila Sienu na gostovanju, dok je Udinese na domaćem terenu bio siguran protiv Torina. Palermo je slavio na gostovanju kod Lazija, dok je Livorno minimalnim rezultatom bio bolji od Fiorentine...

Nakon prve utakmice u Campionatu i Ligi prvaka, Roma nalazi svoju treću uzastopnu pobjedu u Sieni s 3:1 golovima Taddeia u drugoj minuti, Pizarra u 25. te Okaka Chuke u 47. minuti drugog poluvremena. Za Sienu je zabio gol Frick u 42. minuti drugog poluvremena.

Isti ritam Rome drži i Palermo protiv Lazija tako da nakon pobjede u Kupu Uefe osvaja i Rim s 2:1, a golove su zabili dva puta Di Michele u 11. i 38. minuti prvog poluvremena, a kada je to bilo već prekasno Rocchi za Lazio u 38. minuti drugog poluvremena. Na utakmici je bio prisutan Roberto Donadoni, talijanski izbornik, koji je došao ponajviše pratiti Zaccardija, Barzaglija i Di Michelea iz Palerma te Rocchija i Odda iz Lazija.

U derbiju Toscane slavio je Livorno protiv Fiorentine s 1:0 golom Lucarellija u 11. minuti drugog poluvremena i tako stavio u vrlo tešku situaciju 'ljubičaste' koji moraju nadoknaditi 19 bodova kazne, a igri još uvijek nešto nedostaje.

Udinese je vrlo brzom i organiziranom igrom uspio svladati Torino u Udinama s 2:0, a golove su zabili Di Natale u 25. minuti prvog poluvremena i Felipe u 20. minuti drugog poluvremena.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Ascoli je uspio nadoknaditi gol zaostatka tek u 43. minuti drugog poluvremena (Perulli) dok je Messina povela u 18. minuti drugog poluvremena (Rigano). Domaćini su igrali vrlo lijepo, često se približili golu, ali je napad bio neprecizan, naš Bjelanović, koji je bio na terenu svih 90 minuta, više je puta visoko pucao, pa je gol došao tek nakon isključenja Parisija iz Messine.

Chievo je u Empoliju uspio doći do važnog boda jer nakon vodstva u 15. minuti golom Mandellija su morali igrati s čovjekom manje već od 18. minute prvog poluvremena zbog crvenog kartona Lucianu. U drugom poluvremenu su tako domaćini uspjeli izjednačiti u 16. minuti golom Vannucchija.

Jedina utakmica dana bez golova se je odigrala u Cataniji gdje su domaćini pokušali doći do druge pobjede, ali je obrana Atalante dobro odradila svoj posao.

Milan je u gostima u posljednjem susretu kola svladao Parmu s 2:0. Pogotke za Milaneze postigli su Seedorf u 25. i Kaka iz jedanaesterca u 86. minuti. Kod Parme vrlo dobrih 90 minuta odradio je Budan koji je u više navrata pokušavao iznenaditi Didu, ali Brazilac je večeras bio raspoložen.

Serie A, 2. kolo: Ascoli - Messina 1:1, Catania - Atalanta 0:0, Empoli - Chievo 1:1, Lazio - Palermo 1:2, Livorno - Fiorentina 1:0, Siena - Roma 1:3, Udinese - Torino 2:0, Parma - Milan 0:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!