Nogomet

Momčad kola: Invazija Puljana

Hrvoje Vuković • ponedjeljak, 20.02.2006.

19. kolo HNL-a donijelo je i vjerojatno najbolju utakmicu Pule Staro češko u ovoj sezoni, a samim time i masu igrača u momčadi kola. Dinamo i Osijek također su bili "široke ruke"; dali su na posudbu po dva svoja nogometaša, dok su preostala četiri igrača došla iz različitih klubova...

Slika 3 od 3.

Vratar

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Marin Skender (Osijek): Jedan od ponajboljih čuvara mreže u ovoj sezoni, Marin Skender, odradio je gostovanje u Varaždinu perfektno i definitivno je zaslužio čestitke svojih suigrača. Skender je zaustavio apsolutno sve pokušaje domaćina koji su imalo mirisali na pogodak, bio siguran u izlascima sa crte, uvijek na pravom mjestu. Osijekov vratar bio je jednostavno neriješiva enigma za sve Varteksovce koji su se pokušali upisati među strijelce, a u 68. minuti izmamio je ovacije Kohorte nakon fenomenalne obrane Pavličićevog udarca s pet metara, čime je pokazao koliko znači ekipi Ive Šuška.

Obrana

Sandi Dobrić (Pula Sč): Debitant u Sportnetovih 11 odigrao je skupa sa suigračima jednu od najboljih utakmica u posljednjih godinu dana. Iako su igrali s izravnim konkurentom za ostanak u Ligi, Puljani su na dojmljiv način razbili Međimurje, a veliki dio posla odradila je i obrana koja nije primila pogodak. Dobrić se odlično uklopio u posljednju četvorku koja je lako izlazila na kraj sa Čakovčanima, a o kvaliteti odrađenog posla najbolje govore izrazito loše ocjene gostujućih napadača i veznjaka.

Dalibor Starčević (Pula Sč): Još jedan defanzivac raspoložene Pule nije mogao proći bez mjesta u momčadi kola. Starčević je ove sezone jedan od najboljih igrača u ekipi Milivoja Bračuna i to je dokazao i protiv Međimurja. Standardno dobar posao u zadnjoj liniji okrunio je i vodećim pogotkom u devetoj minuti, čime je natjerao goste na agresivniju igru, a to je samo rezultiralo s još tri "komada" u mreži Međimurja.

Slika 4 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Petar Tomić (Kamen Ingrad): Kamen Ingrad ostvario je zacrtani cilj i vratio se s gostovanja iz Vinkovaca neporažen i to uz veliku pomoć Petra Tomića koji je odradio ogroman posao u obrani Veličana. Cibalia je pošto poto željela pobjedu na svom stadionu, pa je tako i pristupila utakmici, no Tomić i suigrači imali su drugačije namjere te su uspješno neutralizirali domaće napadače. Osim u defanzivnom dijelu, Tomić je stigao pripomoći i u napadu gdje je sjajno asistirao Lakiću za izjednačujući pogodak; sasvim dovoljno za visoku ocjenu i ulazak u momčad kola.

Marijan Buljat (Dinamo): Mladi Buljat raste iz utakmice u utakmicu, a iako se nije upisao ni u strijelce niti u asistente, zaslužio je iznimno visoku ocjenu, što dovoljno govori o količini odrađenog posla protiv Zagreba. Kao i uvijek nije komplicirao, a par puta odlično je pronašao i suigrače koji nisu znali iskoristiti njegove točne paseve. Nakon što je Čale izašao u 38. minuti Buljat je morao više paziti na obrambene zadatke, ali i u takvoj ulozi prošao je po strani nekoliko puta i pokazao kako je trenutno jedan od najboljih Dinamovih nogometaša.

Vezni red

Marko Dinjar (Osijek): Uz Skendera vjerojatno najbolji pojedinac na terenu. Iako je kod pogotka imao nevjerojatnu dozu sreće, ipak je važnost tog gola presudila u izboru Dinjara u momčad kola. Naravno, tri boda vrijedan zgoditak nije bio jedini učinak ovog brzonogog veznjaka koji je stvarno pretrčao zavidnu kilometražu. Trošio se i u obrani i u napadu, pomagao gdje god je stigao; uistinu požrtvovna predstava Osijekovog nogometaša koja nije mogla proći nezapaženo.

Zedi Ramadani (Pula Sč): Odlaskom Asima Šehića priliku za dokazivanje u momčadi Pule dobio je i Zedi Ramadani koji se protiv Međimurja na najbolji mogući način odužio Bračunu za ukazano povjerenje. Zedi je zabio dva gola u 12. i 28. minuti te tako već nakon pola sata odveo utakmicu u mirnije vode. Strateg Pule iznenadio je goste igranjem sa čak tri polušpice od kojih je Ramadani imao centralnu ulogu i iskoristio je maksimalno, zacementiravši svoje mjesto u prvih 11.

Ivan Žgela (Cibalia): Cibalijin veznjak pokazao se najsvjetlijom točkom vinkovačke momčadi u utakmici protiv Kamen Ingrada. Bio je najzaposleniji čovjek u sredini, dosta pokušavao, a u 18. minuti postigao je i jedini pogodak za domaćine, što je bilo dovoljno za bod i nadu u ulazak u Ligu za prvaka. Nije dočekao kraj utakmice; Jukan ga je zamijenio u 64. minuti, no glavni razlog je što se Žgela uistinu natrčao po cijelom terenu, otvarao se suigračima i pokrivao protivnike u fazi obrane, što je ipak moralo ostaviti traga na neumornom veznjaku.

Igor Novaković (Rijeka): Po četvrti puta zaredom Igor Novaković našao se među prvih 11, što dovoljno govori o trenutnoj formi ovog brzog veznjaka. Rijeka je ove sezone momčad koja ima glavu i rep, a iznimno važna karika u svemu tome je i Novaković koji se uz dosta sreće jedini upisao među strijelce protiv Hajduka i tako donio momčadi s Kantride tri boda koja ih još drže u utrci za naslovom. Igor je sudjelovao u većini napadačkih akcija domaćina, centrirao i odlično surađivao s ostatkom veznog reda; ukratko, pravi igrač bez kojeg Rijeka zasigurno ne bi bila ovako visoko na tablici.

Napad

Eduardo da Silva (Dinamo): Bez dileme uvjerljivo najbolji igrač HNL-a, koji bi bez problema mogao igrati u bilo kojoj od liga petice zove se Eduardo da Silva. Naturalizirani Hrvat doslovno je eksplodirao ove sezone, a nove majstorije podijelio je s navijačima ove subote protiv Zagreba. Prvo je izborio jedanaesterac iz kojeg su modri izjednačili, potom oduzeo loptu neopreznom Ivankoviću, šprintao 40-ak metara i matirao Stojkića za 2:1, da bi potom još jednom na sličan način došao do drugog gola i potvrde kako je "Dudu" najvrijednije što hrvatska liga trenutno ima.

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Zoran Zekić (Inter): Povratnik u redove "Diva iz predgrađa" pokazao je gdje se najbolje osjeća. Iako se Inter nalazi u dosta teškoj situaciji, pobjedom protiv Slaven Belupa konačno su napustili dno prvoligaške tablice, a svoj obol dao je i Zoran Zekić koji nije izgubio "nos za gol" te je nakon Štrokovog udarca povisio na neuhvatljivih 2:0 i osigurao ostanak bodova u Zaprešiću. Osim pogotka imao je još par zapaženih akcija od kojih je najbolja ona u 82. minuti kada se sam prošetao kroz četvoricu obrambenih igrača Belupa, no vratar spriječio je Zoranov drugi zgoditak.

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!