Tenis

Ančić napustio Rotterdam

Ivor Krapac, Hrvoje Vuković • srijeda, 22.02.2006.

Vrlo dobar prošlotjedni nastup u Marseilleu nije dobio nastavak u Rotterdamu. Mario Ančić nije se dugo zadržao u Nizozemskoj, gdje je poražen u prvom kolu 765.000 eura vrijednog ATP turnira, a bolji je bio Finac Jarkko Nieminen...

Prvo kolo ATP turnira u Rotterdamu bilo je kobno za Marija Ančića koji je još jednom pokazao kako mu najviše nedostaje - kontinuitet. Nakon odličnog tjedna u Marseilleu očekivali smo da će peti nositelj proći neugodnog Finca, no Jarkko Nieminen pokazao se prevelikim zalogajem.

Mario nije loše krenuo u susret, čvrsto je držao svoj servis, igrao dosta solidno, baš kao i njegov protivnik. Igralo se bez breakova sve do 5:5, kada nažalost Mario prekida niz, gubi servis, pruživši tako Nieminenu veliku priliku da uzme prvi set; priliku koju je Jarkko objeručke prihvatio i servis-gemom zaključio priču u prvom dijelu.

Vezane vijesti

U nastavku se Ančić naravno nije predavao, ali jednostavno nije mogao slomiti Finca te je susret otišao u tie-break. A tu se odmah na početku bolje snašao finski tenisač koji radi 3:0, Mario se vraća na 4:3, kada gubi poen na servis i Nieminen ima dva servisa za meč. Kod 6:4 Ančić uspijeva osvojiti poen na protivnikov servis, da bi potom sve upropastio izgubivši bod na svoj početni udarac čime se Nieminen dokopao drugog seta, a samim time i pobjede.

Osim Marija, koji je bio peti nositelj, u prvom kolu oprostio se još jedan postavljeni tenisač. Četvrti nositelj Thomas Johansson naletio je na raspoloženog Tima Henmana i zapeo u dva seta, sa 6:4 i 6:4 u korist iskusnog Britanca.

Nakon što je u prvom kolu svladao Paradorna Srichaphana, još jedan britanski igrač, lucky loser Arvind Parmar, napravio je novi korak i prošao u četvrtfinale. Parmar je sa 6:3 i 6:3 zaustavio Nijemca Dominika Mefferta, koji ga je prije nekoliko dana svladao u kvalifikacijama.

Drugi nositelj Nikolaj Davidenko rezervirao je svoje mjesto u četvrtfinalu sa 6:4 i 6:1 protiv Grega Rusedskog, koji se nije uklopio u uspješni dan britanskih predstavnika.

ATP Rotterdam, 22.2.2006., prvo kolo: J. Nieminen (Finska) - Ančić (Hrvatska, 5) 7:5, 7:6(5), R. Stepanek (Češka, 6) - Lammer (Švicarska, LL) 6:4, 6:2, Henman (Velika Britanija) - T. Johansson (Švedska, 4) 6:4, 6:4.

Osmina finala: Parmar (Velika Britanija, LL) - Meffert (Njemačka, Q) 6:3, 6:3, C. Rochus (Belgija) - Dent (SAD) 7:6(0), predaja Denta, Davidenko (Rusija, 2) - Rusedski (Velika Britanija) 6:4, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!