Nogomet

Momčad kola: Vjeruj ima kola bez Dinama

Hrvoje Vuković • ponedjeljak, 13.03.2006.

Momčad Dinama, koja je do sada dala najviše igrača u momčad kola ovoga puta je nakon poraza od Pule Staro češko ostala na klupi, a u prvi plan iskočili su Rijeka i Pula osiguravši više od pola ekipe. Varteks je posudio dvojicu, a preostala tri člana došli su iz različitih klubova...

Slika 5 od 6.

Vratar

Slika 4 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Stipe Pletikosa (Hajduk): Drugi put zaredom Stipe Pletikosa stao je između vratnica Sportnetovog gola. Hajdukov vratar ponovno se iskazao sa par odličnih obrana, bio najbolji u redovima domaćih koji su samo čekali posljednji sudački zvižduk i nadali se kako će Stipe ponoviti prošlotjedno izdanje protiv Varteksa. Na njihovu sreću Pletikosa je bio praktički nesavladiv, a ukrotio je i sve udarce najboljeg gostujućeg igrača Bojana Vručine, dok mu se kod jedanaesterca uistinu nema što prigovoriti. Ako ovako nastavi Splićani su riješili barem jedan od mnogobrojnih problema u momčadi.

Obrana

Nikola Pokrivač (Varteks): Varteks je u Kranjčevićevu došao iskoristiti posljednju šansu za Ligu za prvaka. Trebao im je bod, no Varaždinci su uzeli sva tri, a velike pohvale zbog tog pothvata zaslužila je i gostujuća obrana koja je stvarno odigrala maestralno i zasluženo napustila metropolu nedirnute mreže. U toj posljednjoj liniji veliku partiju pružio je i Nikola Pokrivač koji je odigrao stvarno vrhunski, bio pravovremen kod svih startova, nije radio nepotrebne prekršaje te nije uopće komplicirao zbog čega je zaslužio mjesto u obrambenom redu.

Slika 3 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Mahir Iftić (Pula Sč): Milivoj Bračun napravio je velik posao s Pulom prije odlaska u Koper. Zahvaljujući njemu momčad igra jednu od najboljih obrana Lige, a to je iskusio i zagrebački Dinamo koji se nije snašao protiv agresivnih domaćina. Iako apsolutno svih 11 u momčadi Puljana igraju obranu, nekako treba izdvojiti i one najzaslužnije što Dinamo ovog vikenda nije nimalo ličio na "europski klub". Jedan od tih junaka u posljednjem redu je i Mahir Iftić koji je vješto prekidao akcije gostiju, u stopu pratio njihove napadače koji se nisu pretjerano iskazali, a kao nagrada za trud došla je i pomalo neočekivana pobjeda te važna tri boda u borbi za ostanak.

Dalibor Starčević (Pula Sč): Iftićev kolega iz obrane još je jednom pokazao kako je možda i najbolji defanzivac u ekipi. Na čelu s njim zadnja linija je uistinu dala maksimum protiv super jakog Dinama i to im se uvelike isplatilo. "Modri" već dugo nisu bili tako bezopasni, prvenstveno zahvaljujući agresivnoj obrani domaćina koja je pokazala kako se igra protiv favoriziranog protivnika. Starčević je kao i mnogo puta dosad odnio pregršt lopti i bio inicijator polu-kontri koje su na kraju urodile plodom i osvajanjem sva tri boda.

Vezni red

Manuel Pamić (Pula Sč): Velika pobjeda nad Dinamom ubacila je i trećeg aktera u prvih 11. Manuel Pamić odigrao je briljantnu utakmicu i postao prve ime susreta, prvenstveno zahvaljujući finom pogotku glavom na ubačaj Radasa za 1:0. Osim pogotka pretrčao je zavidnu kilometražu te napadao vrlo visoko Dinamove stopere, zbog čega su "modri" imali velikih problema s organizacijom igre i imalo opasnijih napada. Sav taj "nevidljivi" posao koji je Pamić obavio na kraju se itekako isplatio, a sam Manuel koji nije bio najavljen za početnu postavu mogao bi se nakon ovakve igre ustaliti u prvih 11.

Slika 2 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvoje Štrok (Inter): Nakon nevjerojatno dugog niza ozljeda i pehova Hrvoje Štrok konačno se vraća na nogometne travnjake. Iako su za protivnika imali rasterećeni Kamen Ingrad, Interovci nisu pružili neku briljantnu partiju, no njihov glavni cilj je ispunjen i zahvaljujući odlučujućem Štrokovom golu s više optimizma gledaju na nastavak prvenstva. Gostujući veznjak nije imao pretjerano raspoložene suigrače, pa ni on nije mogao briljirati, ali taj zlata vrijedan gol, par vrlo upotrebljivih lopti te pokretanje većine napadačkih akcija priskrbili su mu mjesto u prvoj postavi.

Davor Vugrinec (Rijeka): "Vuga" je bio vjerojatno najlakši izbor za ovotjednu momčad kola. Čovjek je praktički sam razbio Međimurje a samim time i sve priče ulice o puštanju Čakovčanima. Već na samom startu Vugrinec je mogao upisati prvu asistenciju da je Sharbini bio precizniji s par metara, da bi malo kasnije u zamijenjenim ulogama Davor zabio za 1:1. Nakon toga iskoristio je jedanaesterac za povećanje vodstva na 3:1, a potom je došao i do hat-tricka na dodavanje Prišća. Rijekin veznjak još je jednom pokazao kako s njim ova momčad može ciljati na najviše domete te ukoliko ga uspiju zadržati u klubu i dogodine ne bi bilo čudno da Riječani naprave nešto i u Europi.

Mario Prišć (Rijeka): Još jedan od onih koji uživa igrati s Vugrincem i odlično se snalazi u Skočićevoj taktici. Neugodni Prišć nakrcao se samopouzdanjem još prošle subote kada je bio prvo ime susreta protiv Kamen Ingrada, a niti ovog vikenda nije odigrao ništa lošije. Svoj posao u obrani odradio je izuzetno dobro, a naravno stalno je hitao i na protivničku polovicu gdje je 20 minuta prije kraja fino poslužio Vugrinca za njegov treći pogodak.

Napad

Bojan Vručina (Slaven Belupo): Iako možda čudi što se u momčadi kola našao napadač koji nije postigao pogodak, svima koji su gledali utakmicu Hajduka i Slavena jasno je zašto je Bojan Vručina još jednom ušao u prvih 11. Mladi ofenzivac bio je najzaslužniji za izjednačujući pogodak nakon što je u kaznenom prostoru prošao Gala a ovaj ga potom srušio za najstrožu kaznu. No, osim 11-erca, Vručina je i par puta odlično uposlio Mumleka koji nije to znao iskoristiti, a i sam je oprobao udarac nekoliko puta, ali Pletikosa je svaki put bio na mjestu. Bojan je bio i autor par najljepših poteza na utakmici kada je tako povaljao Hajdukove igrače po travi da je to bilo tužno za gledati.

Slika 1 od 1.
Foto: www.koprivnica.net

Ivan Jolić (Varteks): Napadač Varteksa opet se pokazao kao jedna od najopasnijih karika u redovima gostiju, posebno u suradnji s Leonom Benkom. Jolić je već na samom staru mogao doći do asistencije da je Pavličić bio precizniji, no zato mu je to pošlo za rukom u 27. minuti kada je samo zakucao Benkovu loptu u praznu mrežu. Jedan od najaktivnijih sudionika utakmice snašao se i na teškom i blatnjavom terenu, pa je fino priprijetio i glavom i par puta nogom, ali i minimalna prednost koju je donio svom klubu je očuvana do kraja.

Ahmad Sharbini (Rijeka): Mladi napadač Rijeke još je jednom pokazao kako momčad Kantride u njemu ima izvrsnog napadača za budućnost. Sharbini već duže vrijeme odlično surađuje s Vugrincem, a nakon što mu je ovaj namjestio gol-šansu koju je Ahmad zapucao s par metara, mladi napadač se odužio veznjaku i proigrao ga za izjednačujući pogodak. nakon asistencije red je došao i na pogodak pa je tako Sharbini iskoristio pogrešku vratara Bulata i potpuno preokrenuo rezultat nakon čega je Rijeka rutinirano osigurala pobjedu u Čakovcu.

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!