Rukomet

Holpert i Lacković spasili Flensburg

Petar Plevnik • utorak, 14.03.2006.

U zaostaloj utakmici 22. kola njemačke Bundeslige, Flensburg je s puno muke došao do bodova na gostovanju kod Wetzlara. Junak susreta bio je golman gostiju Jan Holpert, koji je u posljednoj sekundi susreta obranio sedmerac domaćinima, a odličnu večer imali su i naši Blaženko Lacković i Valter Matošević...

Trebalo je to biti rutinsko odrađivanje posla za momčad Kenta - Harrya Anderssona, no na kraju se gostima umalo ponovio Minden, kada je Flensburg izgubio vrijedan bod u utrci za Kielom.

Slika 1 od 2.

Da stvari neće ići lako za goste pokazao je već prvi dio, u kojem je Wetzlar u nekoliko navrata imao i po tri gol prednosti, a u 24. minuti semafor je pokazivao 14:10 za domaćine. Ipak, do odmora Flensburg uspijeva doći na pogodak zaostatka, 16:15.

U drugi dio Flensburg ulazi puno ozbiljnije, te od 18:17 u 35. minuti, serijom 4:0, u 40. minuti dolazi do vodstva 21:18. Kada je u 49. minuti prednost Flensburga narasla na 28:23, malo tko je vjerovao da domaćini imaju snage vratiti se u utakmicu. Ipak, u dva navrata, serijama od 4:0 i 2:0, Wetzlar u 59. minuti uspijeva doći do poravnanja, 30:30. U sljedećoj akciji, 18 sekundi prije kraja, Flensburg preko Lackovića pogađa za 31:30. Domaći trener Marković zove time-out, uvodeći sedmog igrača u polje. U posljednjoj akciji na utakmici Sighvatsson pri samom isteku vremena uspijeva izboriti sedmerac, no golman gostiju Holpert brani sedmerac Savasa Karipidisai Flensburg s(p)retno dolazi do dva supervrijedna boda.

Uz junaka Holperta, koji je skupio 18 obrana, od čega tri sedmerca, u redovima Flensburga najzapaženiji Lacković i Christiansen sa osam pogodaka, od čega Lacković svih osam iz igre, dok je Danac pet puta bio uspješan sa 7m. Na golu Wetzlara istaknuo se Valter Matošević sa 11 obrana, dok su po šest pogodaka postigli Kaufmann i Karipidis.

Novom pobjedom, osamnaestom u sezoni, Flensburg je preskočio Gummersbach na drugom mjestu, i sada ima 38 bodova, dva manje od vodećeg Kiela. S druge strane, Wetzlar je na predzadnjem, 17. mjestu, sa 11 bodova, koliko imaju i 15. i 16. Minden odn. Pfullingen.

Bundesliga, zaostala utakmica 22. kola: Wetzlar - Flensburg 30:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!