Nogomet

Milan kroz ušicu igle, Inter se oprostio

Marin Vuković, Hrvoje Vuković • utorak, 04.04.2006.

Uzvratni susreti četvrtine finala Lige prvaka ponudili su pravu dramu. Milan je na svom terenu u samoj završnici slomio sjajni Lyon i tako s naizgled uvjerljivih 3:1 prošao dalje. Inter je pak s minimalnih 1:0 poražen kod Villarreala, čime je završio svoj "labuđi pjev" u Ligi prvaka za ovu sezonu...

Milan - Lyon 3:1 (0:0) - u zagradi su rezultati prvih susreta

(Inzaghi 25', 88', Ševčenko 90'/ Diarra 31')

Nakon što su se praktički oprostili od ovogodišnjeg scudetta, igrači Milana spas sezone tražili su u Ligi prvaka, a nakon što su iz Lyona donijeli 0:0 bilo je jasno kako su "rossoneri" na San Siru izraziti favoriti. Ipak, Francuzi sa Juninhom su neka sasvim druga momčad i uz malo više sreće danas bi obje strane Milana tugovale.

Početnih deset minuta momčadi su se samo "gledale preko nišana", a prvu priliku imaju domaćini kada Inzaghi ne koristi fin dugi pas i lijevom nogom traljavo puca s desetak metara. Pet minuta kasnije Serginho daje jednu prizemnu loptu na prvu vratnicu, no Inzaghi ne pogađa okvir. Nešto bolji start Milana potom je umalo upropasti Dida koji promašuje cijelu loptu koja dolazi do Wiltorda, ali Francuz se previše izvlači i njegov udarac odlazi daleko od vratiju.

Nekoliko trenutaka kasnije ponovno gosti prijete preko Freda čiji lob prebacuje cijela vrata, da bi u 21. minuti Juninhov "slobodnjak" završio sigurnom obranom Dide. I onda četiri minute kasnije Talijani dolaze u vodstvo. Seedorf je fino ubacio s lijeve strane, a neumorni Inzaghi samo se naklonio i glavom pogodio za 1:0.

Slika 3 od 3.
Foto: EPA

Urnebes na stadionu trajao je svega šest minuta kada Dida izlazi na Juninhov ubačaj, promašuje loptu koju potom Diarra glavom posprema za izjednačenje. Šok i nevjerica na San Siru umalo su se ponovno pretvorili u delirij, no Seedorfov udarac fijuknuo je tik uz lijevu vratnicu. Pet minuta prije kraja poluvremena razigrani gosti mogli su doći pred vrata raja, no Fredov udarac glavom odbija se od vratnice u gol-aut.

Nastavak je donio nešto povučeniju igru Lyona, a prvu pravu šansu domaćini su imali već u 47. minuti kada Clerc glavom samo prebacuje jedan centaršut, a Nesta neometan šalje loptu u zaštitnu mrežu. Milan kao da je u transu, redaju se greška za greškom, a još jedna nesigurnost Dide u 55. minuti mogla ih je dovesti na rub ispadanja, no na kraju je sve završilo samo kornerom za Francuze iz kojeg se rodila fina šansa za Crisa koji loše puca glavom.

Pola sata prije kraja gosti potpuno zaboravljaju na protivničku polovicu i tako rade veliku grešku igrajući baš onako kako paše Milanu. Talijani pletu mrežu oko Coupeta, a rezultat je oštar udarac Serginha u bliži kut, potom "bomba" Seedorfa s kojih 13 metara iskosa pokraj vratnice, dok je na drugoj strani Cacapa probao glavom na ubačaj Wiltorda.

U posljednjih 15 minuta Serginho ulazi sjajnim prodorom kroz domaću obranu, no bez završnice, da bi nakon toga Kakin udarac glavom na jedvite jade Wiltord izbacio s crte i spasio momčad novog zaostatka. Ipak, dvije minute prije kraja gosti su redom popadali po terenu od nevjerice. Ševčenko je primiro jedan dugi ubačaj s lijeve strane, pucao iskosa, Coupet dodiruje loptu koja se odbija od lijeve vratnice, šeće po vrti, odbija se potom i od desne stative, a nakon toga spretni Inzaghi zabija s pola metra za prolaz Milana.

Potpuno demoralizirani Lyon više nije imao snage za povratak, a do kraja su primili i treći pogodak nakon što je Clerc vraćao loptu vrataru, a Ševčenko presjekao taj pas, zaobišao Coupeta i pogotkom zaokružio veliku večer Milana koji je spasio glavu u zadnjim sekundama i uz dosta sreće prošao u polufinale.

Villarreal - Inter 1:0 (1:2)

(Arruabarrena 58')

Villareal je nastavio sanjati europski san i u svojoj se prvoj sezoni u Ligi prvaka plasirao u polufinale ovog velikog natjecanja. Štoviše, Španjolci ove sezone nisu izgubili niti jednu utakmicu na svom stadionu, a u europskim su natjecanjima na El Madrigalu izgubili tek dvije od 28 utakmica. Iako je Inter sa San Sira donio prednost od 2:1, ključnim se na kraju ipak pokazao Villarealov pogodak u gostima kojega je već u prvoj minuti te utakmice postigao Diego Forlán.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Večerašnja utakmica nije imala niti izbliza tako uzbudljiv početak kao ona na San Siru. Villareal nije srljao i nije pokušavao pod svaku cijenu već u početnim minutama postići pogodak koji ih vodi u polufinale, već su strpljivom igrom gradili put do Interovog šesnaesterca. Gosti su prvih 45 minuta proveli u podređenom položaju, no ipak su uspjeli u glavnoj namjeri, a to je bilo čuvanje vlastite mreže. Nekoliko izglednih prilika za domaće propustili su Forlán, Riquelme i Sorin, pa se na odmor otišlo netaknutih mreža, uz prednost Intera iz prve utakmice.

Domaći su nogometaši u nastavku krenuli još agresivnije s ciljem postizanja toliko željenog pogotka, a on je napokon stigao u 58. minuti. Luis Figo je srušio Riquelmea na oko 30 metara od Interova gola, a Villarealov Argentinac sam je odlučio izvesti slobodan udarac, ubacivši neugodnu loptu u središte šesnaesterca gostiju. Vratar Intera Francesco Toldo napustio je svoja vrata, ali je do lopte prije njega došao Rodolfo Arruabarrena i glavom skrenuo putanju lopte tek toliko da prevari talijanskog vratara i završi u mreži Intera.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

Odmah nakon vodećeg pogotka Villareala Diego Forlán je imao priliku udvostručiti prednost domaće momčadi, no Toldo se ovaj put iskazao odličnom obranom. U 66. minuti prigodu za izjednačenje imao je Obafemi Martins, no pokliznuo se u trenutku kada je trebao uputiti udarac. Kako se bližio kraj utakmice Inter je stidljivim napadima pokušavao doći do pogotka koji bi ih odveo u polufinale, no večeras u crno-plavim redovima nije bilo igrača raspoloženog za taj zadatak.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka, El Madrigal je oduševljeno pozdravio nogometaša Villareala koji su u svojoj prvoj sezoni u Ligi prvaka učinili nezamislivo i plasirali se u polufinale. Ovisno o ishodu sutrašnje utakmice, tamo će ih čekati Arsenal ili Juventus.

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometTop temaSkrol

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!