Nogomet

Momčad kola: Vugrincu čista "desetka"

Hrvoje Vuković • ponedjeljak, 24.04.2006.

Briljantna utakmica protiv Hajduka donijela je jednom od najboljih ovosezonskih igrača HNL-a Davoru Vugrincu jubilarni deseti nastup u momčadi kola, dok je Ivan Bošnjak skupio samo utakmicu manje. Od klubova u prvom planu su ovog vikenda bili Rijeka i Varteks, a Dinamo i Međimurje odmah iza njih...

Slika 4 od 5.

Vratar

Miroslav Koprić (Varteks): Preporođeni Varteks ovog je proljeća zaigrao u sjajnoj formi, što mu je donijelo čak pet pobjeda iz šest susreta. Uz hrpu bodova, trenera Dalića sigurno veseli i činjenica da Varaždinci u tih pet utakmica nisu primili niti pogotka, zbog čega cijela obrana na čelu s vratarom Koprićem zaslužuje posebne čestitke. Koprić je protiv Osijeka skinuo sve što je trebao, odradio posao maksimalno koncentrirano i ozbiljno, zbog čega je nagrađen netaknutom mrežom i premijernim pozivom u momčad kola.

Obrana

Slika 3 od 4.
Foto: Darko Kraljević

Valerije Balašković (Međimurje): Međimurje je na svom terenu dočekalo najjaču momčad Lige za ostanak, Pulu Staro češko. Na sreću Čakovčana, gosti nisu bili pretjerano raspoloženi i motivirani, pošto su već sigurni sudionici 1. HNL i sljedeće sezone, no to ne umanjuje zasluge domaće obrane koja je potpuno zatvorila prilaze svom golu i umrtvila najopasnijeg gostujućeg igrača Stivena Rivića. U toj zadnjoj liniji veliki posao odradio je Valerije Balašković; praktički bez ijedne pogreške odigrao je cijeli susret i unatoč mnogobrojnim problemima u klubu odigrao kao pravi profesionalac, ostavivši skupa sa suigračima "crnocrvene" u borbi za ostanak.

Dario Knežević (Rijeka): Ovakav Hajduk teško može bilo koga pobijediti, a kamoli odlično organiziranu i posloženu Rijeku u kojoj svaka linija ima "glavu i rep". U zadnjem redu ovog je vikenda na Poljudu sve funkcioniralo savršeno, splitski napadači nisu niti "primirisali" Radmanovom golu, zbog čega je i Knežević zaslužio visoku ocjenu za odrađeni posao. Vrlo siguran kod svakog starta, brzo se riješavao lopte i bez ikakvog kompliciranja omogućavao svojim suigračima "mali milijun" kontri i polukontri, što je na kraju i rezultiralo potopom velikog rivala.

Kristijan Ipša (Varteks): Kristijan Ipša jedan je od onih igrača kojeg možete baciti bilo gdje na teren i on će gotovo uvijek odigrati na razini. Tako je bilo i u utakmici protiv Osijeka, gdje je Ipša zauzeo mjesto u obrani koja ni ovaj put nije kapitulirala zahvaljujući odličnom pokrivanju gostujućih napadača i sjajnoj koordiniranosti. Kristijan je potpuno zatvorio desnu stranu i još stigao povući prema naprijed; igrač kakav je definitivno prijeko potreban Varaždincima.

Vezni red

Nikola Šafarić (Varteks): Omaleni kapetan varteksa bio je prvo ime susreta protiv Osijeka. Bilo ga je po cijelom terenu, kreirao je gotovo svaki opasniji napad domaćina, sudjelovao i u obrambenim zadacima, a briljantnu partiju okrunio je i vodećim pogotkom iz slobodnjaka s 30 metara, čime je otvorio put svojoj momčadi ka osiguranju trećeg mjesta koje ih vodi u Europu. Najzapaženiji čovjek na terenu s izvrsnim pregledom igre jednostavno je neizostavan član Dalićeve mašine koja kad on igra radi kao podmazana.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Luka Modrić (Dinamo): Kamen Ingrad postao je stalna Dinamova mušterija, squadra na kojoj "modri" popravljaju gol razliku, a isti scenarij ponovio se i u ovom kolu. Luka Modrić potpuno je razuvjerio sve "nevjerne Tome" svojom igrom protiv Veličana, dokazavši se kao najbolji pojedinac susreta. Luka je osim fine asistencije Bošnjaku za vodeći pogodak, i sam zabio za potvrdu "punog plijena", a da su njegovi suigrači iskoristili barem dio sjajnih proigravanja Dinamo je mogao doći do rekordne pobjede u Velikoj.

Davor Vugrinec (Rijeka): Što više reći nakon što pogledate ovog nogometnog znalca u jadranskom derbiju? U utakmici koja nije previše značila Riječanima "Vuga"je praktički sam pobijedio Hajduk i napravio sjajnu uvertiru za finale Kupa. Osim što je zabio tri pogotka od kojih drugi spada u majstorije kakve se rijetko viđaju na našim terenima, Rijekin veznjak iznudio je i isključenje Kralevskog nakon kojeg su počeli problemi Splićana i najteži poraz od ekipe s Kvarnera otkako je HNL-a.

Igor Novaković (Rijeka): Uz Vugrinca glavni krivac za potop Hajduka. Novaković je ove godine u sjajnoj formi, a i protiv Splićana je radio što je htio na desnoj strani, proigravao, prolazio, dribljao, a naravno i asistirao, pa je tako i zaslužan za prva dva Vugrinčeva pogotka koji su plod njegovih preciznih ubačaja. Čovjek bez kojeg Rijeka nikako ne bi bila ovako visoko ove sezone.

Napad

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Ivan Bošnjak (Dinamo): Iako u zadnje vrijeme i nije precizan kao u prvom dijelu prvenstva, Ivan Bošnjak i uz te je promašaje dogurao ponovno na vrh ljestvice strijelaca. Istina, u Velikoj je mogao do vrha napuniti mrežu Veličana, ali mora mu se priznati kako se masu puta našao na pravom mjestu, a bez njegova dva pogotka Kamenu Dinamo bi opasno ugrozio već zakaparenu titulu.

Bojan Vručina (Slaven Belupo): Po peti put ove sezone mladi Vručina zaslužio je poziv u momčad kola. Najvažniji potez u utakmici Belupov napadač napravio je u 64. minuti kada je primio jednu loptu i sam krenuo u protivnički šesnaesterac, prevario lažnjakom Cibalijine braniče i potom matirao vratara Burcsu za jedini pogodak vrijedan tri boda.

Igor Mostarlić (Međimurje): Loša igra Čakovčana i poremećeni odnosi u klubu survali su Međimurje na dno ljestvice, no zahvaljujući pobjedi nad Pulom Sč još uvijek nisu izgubili nadu u ostanak. A tu nadu u subotu im je produbio napadač Igor Mostarlić koji je ostao miran kada je to najviše trebalo - kod izvođenja 11-eraca. Mostarlić je oba puta bio precizan i najzaslužniji je za presudna tri boda bez kojih bi Čakovec već danas praktički ostao bez prvoligaša.

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!